Kamper Vreugd

In 2019 liet Museum Huys der Kunsten kennismaken met Henrick Aeltsz, de eerste bewoner van ons historische pand aan de Voorstraat 20 in Kampen. Deze rijke koopman en één van de burgemeesters in Kampen liet destijds deze patriciërswoning bouwen en woonde en werkte er van 1440 tot 1480.

Dankzij de inzet van RTV IJsselmond radiopresentator Jeroen Franse die Henrick Aeltsz vertolkt, is hij opnieuw ‘tot leven gewekt’ waarmee een belangrijk deel van de rijke koopmansge-schiedenis van Kampen verteld kan worden en vooral zichtbaar is geworden. Afgelopen vrijdag lieten de kleindochters van Henrick Aeltsz van zich horen

De zussen Gese en Johanna (18 en 20 jaar oud) worden vertolkt door Ruth en Henrieke.

De twee waren gewend om hard te werken in de brouwerij van hun grootvader Henrick Aeltsz, waar zij zijn bier brouwden: Kamper Trots, een goudgeel bier met goudsbloem en een heerlijk hoparoma met subtiele kruidige smaak.Gese en Johanna verstonden hun vak en besloten, zoals zussen kunnen zijn, in het geheim een nieuw recept te ontwikkelen welke resulteerde in hun eigen bier: Kamper Vreugd! Een amberkleurig bier met door toevoeging van vlier-bloesem een zacht zoete smaak met een licht kruidige toets. Kamper Vreugd is zoals de zussen Gese en Johanna zijn: Een zoet uiterlijk, maar met pit!

Verslaggeefster Riek de Maar was vrijdag bij de presentatie van het nieuwe bier. Zie de video hieronder: