Molenbrug eerder open na werkzaamheden

De onderhoudswerkzaamheden van de provincie Overijssel en Rijkswaterstaat aan de Molenbrug in Kampen zijn spoedig verlopen en eerder afgerond dan gepland. Daarom is de Molenbrug vanaf zondag 27 juni 18:00 uur weer opengesteld voor alle verkeer.

De werkzaamheden aan de Molenbrug in Kampen zijn afgerond, de brug is opgesteld voor alle verkeer. Tot zondag 18:00 uur was de brug (Mr. J.L.M. Niersallee/de N764) nog afgesloten voor alle verkeer (tussen dekruising Zwolseweg en de rotonde met de Venedijk-Noord)Fietsers, voetgangers en hulpdiensten (tot 4 ton) konden tijdens de werkzaamheden wel gebruik maken van de brug. 

Om het centrum van Kampen en de Stadsbrug tijdens de werkzaamheden te ontzien, zijn omleidingsroutes ingesteld. Gemotoriseerd verkeer kon omrijden via de N50/N765 (rijden tot aan Ens) of via de brug over de IJssel in de A28 bij Zwolle.

Landbouwverkeer kon gebruik maken van de omleidingsroute via de Stadsbrug in Kampen. Op drukke tijdstippen zijn verkeersregelaars ingezet aan beide zijden van de Stadsbrug.

Fietsers, voetgangers en hulpdiensten (tot 4 ton) konden tijdens de werkzaamheden gebruik maken van de parallelrijbaan op de Molenbrug. Gedurende de afsluiting zijn verkeersregelaars ingezet aan beide zijden van de Molenbrug.
Oorspronkelijk zouden de werkzaamheden tot dinsdag 29 juni 06:00 duren.

Werkzaamheden Provincie Overijssel

De afsluiting van de Molenbrug is afgestemd op de andere wegwerkzaamheden in de gemeente Kampen. De provincie Overijssel voert binnen de afzetting van Rijkswaterstaat onderhoud uit aan de gladheidsmeldsensoren en aan het asfalt aan beide zijden van de brug. Ook voert de Provincie in verkeersluwe uren reparaties uit aan twee rotondes in de buurt van de Molenbrug en aan de verkeersregelinstallatie op de Flevoweg.

Heeft u vragen over de werkzaamheden? Kijk op www.rijkswaterstaat.nl/onderhoudmolenbrugof bel met de gratis informatielijn 0800-8002.