Winnaars Kunstbende Overijssel 2021 bekend

Vrijdag 25 juni en zaterdag 26 juni hebben de voorrondes van Kunstbende Overijssel 2021 plaatsgevonden in Poppodium Hedon te Zwolle. Met een beperkt publiek fysiek in de zaal, werd het event voor het grote publiek uitgezonden via een livestream. Jongeren van 13 t/m 18 jaar streden in de categorieën Dans, DJ, Expo, Fashion, Film, Muziek, Taal en Theater, waarbij maar liefst 18 acts in de prijzen zijn gevallen.

Maar liefst 18 acts zijn in de prijzen gevallen met hun act of kunstwerk. De eerste, tweede en derde prijswinnaars krijgen een coachingstraject op maat. Daarnaast winnen ze een tas vol optredens, studiotijd, vrijkaarten en leuke goodies, beschikbaar gesteld door diverse instellingen, organisaties en bedrijven uit de provincie Overijssel. Alle eerste prijswinnaars gaan door naar de landelijke finale van Kunstbende op zaterdag 2 oktober Kromhouthal in Amsterdam.

De winnaars van Kunstbende Overijssel 2021 zijn:

DANS
1e prijs Dans: Ro-Mí, 18 jaar uit Zwolle

2e prijs Dans: David, 12 jaar uit Zwolle
3e prijs Dans: Malaxophobia, 17 jaar uit Hengelo

DJ
1e prijs DJ: Jill Lauren, 18 jaar uit Deventer
2e prijs DJ: JACKAR, 18 jaar uit Zwolle
3e prijs DJ: Jay Connor, 17 jaar uit Heerde

EXPO
1e prijs Expo: Sophie Dieudonnee,17 jaar uit Kampen
2e prijs Expo: Amber Lubbers, 17 jaar uit Dalfsen
3e prijs Expo: Erva, 11 jaar, uit Zwolle

FASHION
1e prijs Fashion: Collin Quinn, 19 jaar uit Genemuiden

FILM
1e prijs Film: Seb, 16 jaar uit Deventer
2e prijs Film:  Milou Laroussiyen, 16 jaar uit Wierden
3e prijs Film: Micha Tadema, 15 jaar uit Deventer

MUZIEK
1e prijs Muziek: Matthew Red, 19 jaar uit IJsselmuiden
2e prijs Muziek:  The Velvets, 18 jaar uit Deventer
3e prijs Muziek: Luc Mats, 14 jaar uit Zwolle

TAAL
1e prijs Taal: Domien, 17 jaar uit Enschede

THEATER
1e prijs Theater: Schuw, 15 jaar uit Deventer

KLUB KUNSTBENDE

Kunstbende is hét platform voor jongeren van 13 tot en met 18 jaar die zichzelf willen ontwikkelen op creatief gebied. In het voortraject kunnen jongeren door middel van gratis workshops en open podia kennismaken met een discipline, zichzelf ontwikkelen en andere jongeren ontmoeten die met hetzelfde bezig zijn. Pas wanneer je er zelf klaar voor bent, kun je een act aanmelden en optreden op het podium tijdens de voorronde in jouw regio. Winnaars krijgen een individueel coachingstraject of stromen door naar de Landelijke Finale in Amsterdam. Het nieuwe seizoen van Kunstbende start weer in september 2021.

Kunstbende Overijssel wordt mede mogelijk gemaakt door Fonds voor Cultuurparticipatie, Provincie Overijssel, Gemeente Zwolle, Gemeente Deventer, Gemeente Enschede, Gemeente Steenwijkerland, Rabobank Nederland, Prins Bernhard Cultuurfonds, Hervormd Weeshuis, Hedon Zwolle en diverse regionale partners.