4 finale plekken op NK Isala’96 atleten

In het weekend van 26/27 juni werd in Breda het Nederlands Kampioenschappen Atletiek gehouden. Met 4 finaleplaatsen een succesvolle editie voor de atleten uit Kampen.

Zaterdag kwam Mark Jonker in actie op het speerwerpen. Met een stabiele afstand van 62.30 meter wist hij de finale met de beste 8 werpers van Nederland te halen. In de finale was het alles of niks. Helaas kwam Mark niet verder en werd hij nummer 8 van Nederland
Zondag begon Jonne Siebrand met het kogelstoten. Als A junioren al een topprestatie dat ze mee mocht doen. Met een openingsworp van 12.54 wist Jonne de finale te behalen! In de finale stootte Jonne nogmaals verder, naar een afstand van 12.67. Goed voor een nieuw persoonlijk record, Kamper record en de 7e plaats van Nederland. In de finale wierp haar concurrent Jessica Schilder 18.77 meter en stelde deelname aan de Olympische spelen veilig!

Ilhame Tamrouti pakte zondag de speer op nadat ze zaterdag was geland uit America. Ik de voorronde wierp ze 49.54 en ging als 4e de finale in. In de finale lukt het Ilhame niet om zich te verbeteren! De afstand uit de voorrond blijft staan en Ilhame wordt hiermee 5e van Nederland.
Als laatste onderdeel van de dag stond de 100 meter horden voor de vrouwen op het programma. Bij een stormachtig einde knalde Anneloes in de series naar een tijd van 14.04 seconden. In de finale ging daar een schepje bovenop! In een scherpe race liep ze 14.06 wat goed was voor plek 6 van Nederland!

Kortom een 5e, 6e, 7e en 8e plek van Nederland voor Av Isala’96 atleten.