Sander de Rouwe wordt de nieuwe burgemeester van Kampen

Gisteravond werd in het besloten deel van de raadsvergadering Sander de Rouwe voorgedragen als nieuwe burgemeester van Kampen. De Rouwe liet op Twitter weten ontroerd te zijn, dankbaar en gemotiveerd.

De gemeenteraad zocht in de nieuwe burgemeester een energieke verbinder, een ambassadeur voor de gemeente en een ondernemende bestuurder.

De gemeenteraad ziet in de heer Sander de Rouwe deze burgemeester.  Hij is energiek en benaderbaar. Ook brengt hij een breed netwerk mee en straalt vertrouwen uit. De bestuurlijke processen zijn hem niet vreemd. Hij schakelt gemakkelijk tussen wat er speelt op persoonlijk en straatniveau en wat zich afspeelt in grotere bestuurlijke verbanden.

Sander de Rouwe is 40 jaar. Hij is gehuwd en woont met zijn gezin in Bolsward. Hij is lid van het CDA. Momenteel is hij gedeputeerde voor de provincie Friesland. Daarvoor was hij 8 jaar lid van de Tweede Kamer. Ook was hij raadslid in Bolsward.

De aanbeveling van de gemeenteraad van Kampen wordt aangeboden aan de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. De benoeming is definitief nadat de Koning de aanbeveling met een besluit bekrachtigd heeft. Naar verwachting vindt de beëdiging van de nieuwe burgemeester door de commissaris van de Koning plaats op vrijdag 1 oktober in Kampen.