Museum Huys der Kunsten begint bier webshop

Een museum dat speciaalbieren promoot… op het eerste oog lijkt het misschien een bijzondere combinatie, maar Museum Huys der Kunsten staat niet voor niets bekend als het meest eigenzinnige museum van Kampen. De speciaalbieren zijn overigens ook niet zomaar uit de lucht komen vallen: Kamper Trots en Kamper Vreugd zijn het bijzondere maar logische gevolg van archeologisch en historisch onderzoek over het in 1440 gebouwde Steenen Langhuys waarin Museum Huys der Kunsten gevestigd is. Museum Huys der Kunsten omarmt het verleden, heden en de toekomst, en laat het verleden herleven door deze bijzondere speciaalbieren, welke vanaf nu gemakkelijk online te bestellen zijn in de sfeervol vormgegeven webshop StadsbrouwerijKampen.nl. 

Kamper Trots, het ontstaan
Tijdens het onderzoek op Voorstraat 20 ontdekte stadsarcheoloog Alexander Jager sporen van hop: Het bewijs dat hier bier gebrouwen was in de middeleeuwen. Dankzij onderzoeken in samenwerking met het Stadsarchief Kampen (2018-2019) hebben we weten te achterhalen wie opdracht gaf tot het bouwen van het pand, en het daarna bewoonde. Het was Henrick Aeltsz: koopman, burgemeester én bierbrouwer! Om het verleden te laten doen herleven werd het bier Kamper Trots gebrouwen, een stoer bier!
Trots op Kampen, drink Kamper Trots!

Het gevolg: Kamper Vreugd
Enkele jaren na de komst van Kamper Trots ontdekten we in een stamboomonderzoek dat Henrick Aeltsz meerdere kleinkinderen had, waaronder de jongsten: Gese en Johanna, Twee flinke en eigenzinnige meiden, van goede afkomst, maar ook gewend aan hard werken. Dit deden zij in de brouwerij van hun grootvader, waar zij in het geheim een nieuw recept ontwikkelden. ‘Kampen is niet alleen een stad om trots op te zijn, je wordt er ook blij van!’ En zo werd het tweede speciaalbier gebrouwen: Kamper Vreugd, het best bewaarde geheim van Kampen!
Blij met Kampen, drink Kamper Vreugd!


Gratis thuisbezorg
d
Heerlijk om zelf van te genieten, of bestel de bieren in geschenkverpakking om ook anderen te laten genieten. Een fantastisch kado! Bestellingen vanaf €30 worden in de gemeente Kampen gratis en persoonlijk door onze Jeroen bezorgd. Alle andere bestellingen zijn op afspraak af te halen in Museum Huys der Kunsten, Voorstraat 20 in Kampen.

Eerder maakte we onderstaande reportage over Kamper Vreugd