Evacuatie kunstwerken IJsselbiënnale

Door de hevige regenval in Duitsland en Zwitserland zal het water in onze IJssel de komende dagen zeer gaan stijgen, waardoor de IJsselbiënnale genoodzaakt is twee kunstwerken te evacueren.

‘Earthfall’ van Simone Hooymans wordt om 8:30uur ontmanteld. ‘IJssel Alga Lab’ van Dora Kotsi-Felici wordt naar hoger gelegen terrein verplaatst. Deze kunstwerken zijn tijdelijk niet meer te bewonderen maar worden z.s.m. weer toegevoegd aan de 120 kilometer lange kunstroute. De overige 25 kunstwerken van deze internationale buitententoonstelling zijn gewoon te bezichtigen.

‘De impact van klimaatverandering’ is niet alleen als thema van toepassing op de kunstwerken uit de buitententoonstelling IJsselbiënnale 2021.. De ironie wil dat het uitgangspunt ‘de impact van klimaatverandering’ zo groot is op de kunstwerken die dit onder de aandacht brengen.

Werk van Dora Kotsi-Felici voor IJsselbiennale. Fotocredit: Gerlinde Schrijver