Kanovaarders kunnen Reevesluis passeren via nieuwee kanosteiger

In de afgelopen maanden zijn al vele boten en schepen de Reevesluis gepasseerd. Ook fietsersmaken sinds begin deze maand volop gebruik van het fietspad over de sluisdeurom, met de fiets aan de hand, de sluis te passeren. Sinds afgelopen vrijdagis daar een optie bijgekomen voor kanovaarders. Via een nieuw aangelegde kanosteigerkunnen zij de Reevesluis via het land passeren.

De bouw van deReevesluis is gereed en eerder dit jaar werd de schutsluis in gebruik genomen door de scheepvaart. Op dit moment wordt de laatste hand gelegd aande spuisluis. Later dit jaar zal hetcomplex officieel wordengeopend. Het fietspad over de Reevesluis werd eerder deze maandal geopend door Marianne Nauta, directeur netwerkmanagement van Rijkswaterstaat Midden-Nederland, in het bijzijn de wethouderAlbert Holtland(Kampen), wethouder Roelof Siepel(Dronten)en een grote groep enthousiaste fietsers.

Tekst gaat verder onder foto

Nieuwe aanlegsteiger voor kanovaarders
Voor kanovaarders is het op zomerse dagen heerlijk om te peddelen in de wateren rond de Reevesluis. Het was al mogelijk om met een kano de Reevesluis te passeren via de schutsluis. Kanovaarders die dit liever niet doen, kunnen vanaf nu de sluis passeren via een nieuw aangelegde kanosteiger. Aan beide zijden van de Reevesluisis, aan de kant van de Drontermeerdijk,een steiger aangelegd waar kanovaarders kunnen in-en uitstappen. Vervolgens kunnen zij via het land, met de kano in de hand, lopen naar de steiger aan de andere zijde van de sluis envanaf daarde kanotochtvervolgen. De kanosteiger aan de noordzijde van de sluis werd eerder dit jaar al aangelegd.Nu de kanosteiger aan de zuidzijde ook gereed is, is de passage klaar voor gebruik.