IJsselFilmFestival

Bezoek zaterdag 21 augustus op De Vreugdehoeve in de Vreugderijkerwaard, het allereerste IJsselFilmfestival. Met vanaf 13.30 uur films over de IJssel, een optreden van het Zwolse vrouwenkamerkoor Hera, een filmstudio waar kinderen hun eigen film maken, informatie en catering. Tijdens het avondprogramma duiken we de diepte in en gaan we in gesprek over IJsselfilms en verhalen.

De IJssel is doorgaans een rustige rivier die zich netjes gedraagt maar deze zomer zagen we weer dat het ook anders kan gaan: hoogwater in hartje zomer. En de riviertaferelen elders waren natuurlijk nog veel akeliger. Waakzaamheid blijft geboden. 
En dan is het goed te weten wat de IJssel eigenlijk betekent voor de mensen die er wonen, hier op bezoek komen en er hun bedrijf hebben. 

Dat is het onderwerp van het eerste, IJsselFilmFestival 
’s Middags, vanaf 13.30 zingt het vrouwenkamerkoor Hera uit Zwolle liederen bij filmbeelden over water en natuur. Daarna worden twee films vertoond die samengesteld zijn uit wel 30 korte en langere film(fragmenten) over de IJssel. Een film gaat over de ‘IJssel en water’, de tweede film gaat over de IJssel en haar identiteit.
Verder is er voor de kinderen een stop motion studio en er is informatie. 
Het programma gaat ‘s avonds met de film ‘de uitbreiding van Polder Mastenbroek’ en een gesprek over het maken van films. Want dat is ook het doel van de groep bewoners die de dag organiseert: mensen verhalen te laten vertellen over het wonen en werken in de IJsselvallei. Via bewegend beeld.

Het IJsselFilmFestival gaat daarna verder langs de IJssel. Op zondag 29 augustus vindt het plaats op Zorgvliet, Bandijk 27 in Terwolde en op zondag 5 september bij de IJsselhoeve aan de Eekstraat 15 in Doesburg. 

Ga voor meer informatie en kaarten naar ijsselfilm.nl

Zwolle,      zaterdag 21 augustus                   Vreugdehoeve, Zalkerveerweg 20
Terwolde,  zondag   29 augustus                   Zorgvliet, Bandijk 27
Doesburg, zondag.    5 september                De IJsselhoeve, Eekstraat 15