Korfballers DOS verliezen weer door slechte eerste helft

INGEZONDEN

De korfballers van KV DOS Kampen / Veltman hebben ook hun derde competitiewedstrijd in de overgangsklasse verloren. Door een slechte eerste helft was Dindoa uiteindelijk met 10-18 te sterk voor DOS.

Voorafgaand aan de wedstrijd stonden beide ploegen nog met 0 punten onderaan de ranglijst. Het was voor beide partijen van groot belang om punten te pakken, zodat er in de competitie naar boven gekeken kan worden. De wedstrijd ging moeilijk van start en het was duidelijk zichtbaar dat de Kampenaren en de korfballers uit Ermelo zoekende waren. Na 8 minuten gespeeld te hebben, scoorde Dindoa en ging het in een rap tempo mis voor de geelzwarten.

De korfballers van DOS werden overbluft door de passie en energie die Dindoa in de wedstrijd gooide. Bij een stand van 0-3 moest trainer-coach Michaël Jongman ingrijpen door een time-out te nemen. De time-out mocht echter niet baten: de korfballers uit Ermelo liepen uit naar 0-5. Er werden te veel fouten gemaakt en grote kansen gemist, waardoor DOS totaal niet in de wedstrijd kwam.

In de 13e en 14e minuut wisten de korfballers van DOS de korf te vinden. Met een stand van 2-5 kregen de Kampenaren weer wat vertrouwen. De korfballers uit Ermelo lieten zien dat ze dit niet lieten gebeuren en scoorden er vervolgens flink op los. De goed spelende Lars van der Velde (Dindoa) wist door zijn passie en goede afstandsschoten meerdere gaten te slaan. Aan de Kamper zijde ging alles mis. De passing, het spel en de afstandsschoten waren allemaal onvoldoende. Met nog 7 minuten tot de rust stond er een stand van 2-10 op het scorebord. Reden voor trainer-coach Jongman om in te grijpen. Daniël Lewerissa en Remco Brands werden ingebracht om nog iets van de wedstijd te maken. De wissels waren begrijpelijk, alleen met een stand van 2-10 kun je je afvragen of de wissels misschien wat eerder hadden moeten plaatsvinden. De wedstrijd kende een ruststand van 2-11 in het voordeel van Dindoa.

Tekst gaat verder onder foto

De geelzwarten kwamen goed de rust uit en lieten zien dat DOS wel degelijk passie en energie in een wedstrijd kan leggen. Dennis van Putten scoorde een paar belangrijke afstandsschoten, waardoor DOS weer vertrouwen kreeg. Dindoa voelde dat het minder ging en dat de korfballers uit Kampen dichterbij kwamen. Camiel van Keulen mocht zich opmaken voor een invalbeurt om wat stabiliteit en ervaring in de ploeg te brengen.

Met nog 16 minuten te spelen stond de stand op 7-13 en was er nog van alles mogelijk. De korfballers uit Ermelo gingen vertragen en namen een vervelende houding aan. Zodra een speler van Dindoa ook maar werd aangeraakt, ging die naar de grond en werd het spel ontregeld. Het was jammer dat door deze houding er over en weer frustraties ontstonden. De korfballers uit Kampen konden uiteindelijk niet dichterbij komen, waardoor er ook geen zicht meer was op een overwinning. De wedstrijd eindigde in een verdiende overwinning voor de korfballers uit Ermelo: 10-18. De eerste helft heeft de Kamper ploeg de das om gedaan, vond ook de trainer-coach van DOS.

Jongman: ‘De wedstrijd was een lesje beleving. Hier kunnen we wat van leren, met name van de eerste helft. De ploeg kende totaal geen beleving, waar Dindoa dat wel had. Op deze manier laat je het gebeuren. Positief is wel dat we de tweede helft hebben gewonnen’.

Zaterdag 2 oktober krijgen de geelzwarten een nieuwe kans om van die gehate 0 af te komen. DOS treedt dan aan tegen Tweemaal Zes en deze wedstrijd begint om 15:30 in Maartensdijk.

Doelpunten DOS: Dennis van Putten 5x, Iris van Dijk 2x, Daan Braakman 1x, Josie Vos, 1x en Laureen Kok 1x