Toebast hoogste mogelijke korfbalopleiding

INGEZONDEN

Barbara Toebast (40) volgt de hoogste mogelijke korfbalopleiding KT4. De meesten van jullie hebben haar inmiddels al op ons veld rond zien lopen en gesproken. Barbara is haar korfbal carrière begonnen bij Rood-Wit in Wezep en daarna enkele uitstappen gemaakt naar clubs in de regio, om op een hoger niveau te korfballen. Toebast is in 2016 gestopt als korfbalster en heeft zich daarna gericht op haar trainerscarrière, zoals Barbara korfbal omschrijft: “de enige sport waarin je echt samen moet spelen, om een resultaat te behalen en kunt het dus niet alleen. Dat is wel echt uniek aan onze sport.”

Tekst gaat verder onder foto

Barbara Toebast

KT4 is de hoogst haalbare korfbalopleiding. Het bestaat uit twintig bijeenkomsten veelal op Papendal en zal op vrijdagavond en zaterdagochtend zijn. Het is zowel theoretisch als praktisch en er dienen ook interlands bezocht te worden. Momenteel traint Babara Toebast geen club meer en moest zij opzoek naar een club om toch aan de minimale vereisten van de KT4 opleiding te voldoen, dat de cursist een stage loopt bij minimaal een overgangsklasse vereniging. Als Wit-Blauw zijnde hebben wij het geluk dat Jasper Keizer onder andere KT4 opleider is. In de zoektocht van Toebast, werd dan ook al snel de link gelegd tussen Wit-Blauw en Barbara. 
Toebast: Het lijntje naar Wit Blauw was inderdaad kort. Wit-Blauw is geen onbekende club voor mij. Zelf er enkele keren tegen mogen spelen toen ik bij Sparta Zwolle speelde. Maar ook als jeugdcoach hier vele malen geweest. Wit Blauw heeft een stabiele selectie in de overgangsklasse. Echter het gevoel moest ook goed zijn bij mij en dat is zeker het geval. Ik heb vooraf fijne en goede gesprekken gehad met Pascal Zegwaard en dat heeft mij ook doen besluiten om die stap te maken. Nu loop ik zo`n twee maanden mee en heb ik een warm welkom gehad door zowel de groep als de andere stafleden.Naast mijn bijdrage bij de selectie, hoop ik ook wat te kunnen betekenen voor de vereniging. Een onderdeel van de KT4 is een advies geven over het technisch beleid. Ik hoop dat ik met mijn visie en kennis hier een toevoeging kan geven.

Van den Burg (bestuurslid Korfbal), als Wit-Blauw bieden wij graag stageplaatsen aan en zijn wij ook een erkend leerbedrijf. Dit houdt in dat wij studenten en scholieren stages mogen bieden en na afloop zij een officieel certificaat ontvangen. Dat wij nu Barbara Toebast een stage kunnen bieden bij onze selectie is natuurlijk geweldig. Hiermee hebben we een win-win situatie. Wij hebben een enthousiast extra staflid bij de selectie en dus extra ogen, krijgen nieuwe ideeën uit KT4, nieuwe blik op de vereniging en onze eerste vrouwelijke coach! 
Wij wensen Barbara veel plezier bij onze mooie vereniging en succes met de KT4 opleiding.