Nieuwe burgemeester Sander de Rouwe publiekstrekker bij Ontmoetingsfestival

Vanaf 8 oktober start het Ontmoetingsfestival en ook de nieuwe burgemeester van Kampen werkt hieraan mee. Op zaterdagmiddag 9 oktober is Sander de Rouwe een van de ‘levende boeken’ uit de Human Library in de Stadskazerne. Iedereen kan dan meeluisteren naar zijn persoonlijke verhalen.

Human Library

De Human Library is letterlijk een bibliotheek van mensen. Op 9 oktober vanaf 13.00 uur mogen lezers mensen lenen die dienen als open boeken. Met deze ‘boeken’ kunnen ze bijzondere gesprekken voeren. Elk menselijk boek uit de boekenplank vertegenwoordigt namelijk een groep in onze samenleving die vaak onderhevig is aan vooroordelen, stigmatisering of discriminatie vanwege hun levensstijl, diagnose, geloof, handicap, sociale status, etnische afkomst enz. Ook burgemeester De Rouwe heeft hieraan zijn medewerking toegezegd. Hij zal om 13.00 uur als eerste worden geïnterviewd en alle inwoners van Kampen mogen hierbij aanwezig zijn.

Burgemeester

Sinds 1 oktober is Sander de Rouwe de nieuwe burgemeester van Kampen. Daarvoor was hij onder meer Tweede Kamerlid en Gedeputeerde in Friesland namens het CDA. De Rouwe is getrouwd, vader van drie dochters en vijf zonen, en nu nog woonachtig in Bolsward. Een zoon overleed in 2011 op 3-jarige leeftijd. De Rouwe is 40 jaar, protestants en Ridder in de Orde van Oranje Nassau.

Ontmoetingsfestival

Naast de ‘Human Library’ zijn er van 8 tot 12 oktober nog veel meer activiteiten om Kampen ‘de hartelijkste Hanzestad van de wereld’ te maken. Van stadssafari’s tot een muziekfeest op het Van Heutszplein en van ‘de Inclusionist’ tot een Ontmoetingsdiner. Het volledige programma is te vinden op www.ontmoetingsfestivalkampen.nl