KHC weet voorsprong niet vast te houden

INGEZONDEN

KHC moest zaterdagmiddag aantreden tegen het Zwolse SVI. De Zwollenaren spelen sinds 2019 in de 1e Klasse en hebben net als KHC de doelstelling om in het linker rijtje te eindigen dit seizoen. De 2 teams zijn aan elkaar gewaagd en dat was duidelijk te zien zaterdagmiddag. KHC ging zeer matig van start. In de 1e helft wou het maar niet lukken. Voorin kon het de bal niet vasthouden en de beide spitsen maakten een zwakke indruk. Kansen waren er dan ook nauwelijks aan beide kanten. KHC leed ontzettend veel bal verlies, en dat resulteerde in de 36e minuut tot een terechte tegentreffer. Nadat Maurice Vespiani nog redding wist te brengen op de doellijn, was het Jordy Halfwerk van de thuisploeg die de 1-0 op de borden bracht. Na de thee bracht trainer Kenan Durmusoglu, Husham Ali in de ploeg voor de geblesseerde Romano Luhukay. Dat bracht meer gevaar voorin, en KHC ging ook veel beter voetballen. Dat resulteerde al snel tot de gelijkmaker. Leroy Knol plaatste de bal keurig op de mee gesnelde Durk van der Leest die de bal in het doel gleed 1-1. KHC ging vervolgens goed door en zette SVI onder druk. Husham Ali werd en plaag voor de Zwolse verdediging. In de 69e minuut ging hij op links goed door. En terwijl iedereen een voorzet verwachte plaatste hij met zijn linker de bal hard achter doelman van Grafhorst van SVI 1-2. KHC was in die fase de bovenliggende partij en had het af kunnen maken. Echter een fout in de defensie bracht de thuisploeg langszij via Thom Kooke. Beide teams namen daarna nog het nodige risico en dat had zowel KHC als SVI nog de punten kunnen brengen. Zover kwam het echter niet. Gezien de krachtsverhouding kon een ieder zich in de puntendeling vinden, al had er voor KHC meer in gezeten. De sportieve wedstrijd in Zwolle werd keurig geleid door scheidsrechter Maarten Spoon uit het Twentse Enter.

Resumerend: KHC heeft een puntje weten te sprokkelen in Zwolle. Het kwam voor rust tot een belabberde prestatie waar het niet tevreden over kan zijn. Na rust ging het met het inbrengen van Husham Ali gelukkig veel beter. Aanvallend kwam er meer kracht en dat was nodig. Op het middenveld wordt er teveel balverlies geleden en dat bracht de defensie veelvuldig onder druk. KHC zette het in de 2e helft op inzet recht, maar het was te laat om aanspraak te maken op de 3 punten zaterdagmiddag.

Volgende week speelt KHC een thuiswedstrijd tegen het Veenendaalse De Merino’s , dat thuis onderuit ging met 2-3 tegen het sterke DZC’68. Vorig seizoen was dit de laatste wedstrijd die gespeeld werd zonder publiek in de coronaperiode. De Veenendalers kwamen toen met 3 gespeeld en zonder punten naar Kampen. Ze wisten toen op een geslepen manier KHC de 3 punten afhandig te maken 0-1. KHC is dus gewaarschuwd voor onderschatting. De wedstrijd op Sportpark De Venen begint om 14.30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter R. Wijna uit Oosterwolde (Fr)

Man van de wedstrijd

Florian van der Wal