Hekkensluiter Ten Brinke Set-Up verliest nipt van koploper VVH

INGEZONDEN

Op zaterdagmiddag 15:00 uur stond de uitwedstrijd tegen VVH Harderwijk op het programma. Het Harderwijker team is koploper in de 1e divisie A, waar de mannen uit IJsselmuiden de ‘underdog’ was, op plek nummer 11. Op papier zou Harderwijk vrij ruim moeten winnen, maar niets bleek minder waar.

De eerste set ging van start. Direct dwong Set-Up de eerste punten af door een goede pass en prima ‘side-out spel’. De toon was gezet. Door een sterke servicedruk van de mannen uit IJsselmuiden kon Harderwijk de pass niet perfect brengen, waardoor een set-up naar de buitenaanvallers de enige optie was. De verdediging van Set-Up zat goed, de bal werd goed opgelepeld waarna de aanvallers van Set-Up de bal zakelijk afrondden. Kortom, Set-Up was de betere ploeg deze set. De set werd beëindigd met een stand van 20-25.

Tekst gaat verder onder foto

Set Up HS 1

In de tweede en derde set waren de rollen omgedraaid. Harderwijk bleef doorzetten, waardoor Set-Up meer fouten begon te maken. De pass lag bij vlagen niet op de juiste plek, en de aanvallers wisten goede passes niet te scoren. De tweede en derde set werden door Harderwijk gewonnen. Setstanden: 25-12 en 25-13. Er moest iets gebeuren, dat beseften de IJsselmuidenaren zich maar al te goed. Koppen op en strijden met elkaar. Coach Gaillard prentte de mannen in dat vooral dat laatste ‘de key’ was. Met elkaar, vol enthousiasme en gedrevenheid. Deze opdracht werd opgevolgd.

Set-Up begon sterk aan de vierde set. De IJsselmuidenaren wisten dat ze nu echt verandering moesten aanbrengen om de wedstrijd alsnog naar zich toe te trekken. Deze verandering vond plaats. Set-Up serveerde strak langs de lijnen, waardoor de Harderwijkers onder druk werden gezet. De pass werd goed neergelegd en Set-Up was de overtuigende ploeg in de vierde set. Er was vechtlust en focus. Set-Up dwong de winst van deze set af met een setstand van wederom 20-25.

De vijfde set, het was erop of eronder. Harderwijk begon met een goede serviceserie waardoor Set-Up het moeilijk kreeg. Het lukte VVH om sterk door te zetten, en het block zat goed dicht aan de kant van de Harderwijkers. Set-Up vocht hard terug, maar kwam net tekort. De laatste set eindigde met winst voor VVH. Het werd 15-12.

Uitslag: VVH HS 1 – Ten Brinke Set Up HS 1 | 3 – 2

Set-Up is van plek 11 naar plek 10 gestegen. In totaal zijn er 3 wedstrijden gespeeld.

Volgende week speelt Set-Up de tweede ronde voor de Nationale Beker in de Struikhal te Groningen. Hier zal het team het opnemen tegen Sudosa-Desto HS 1 (Topdivisie) en Donitas HS 1 (1e Divisie).