KV DOS niet opgewassen tegen DOS Westbroek

INGEZONDEN

De korfballers van KV DOS Kampen / Veltman hebben niet kunnen stunten tegen koploper DOS Westbroek. Zaterdag verloor de ploeg van trainer Michaël Jongman met 10-27.

Waar de wedstrijd van vorige week tegen ASVD met veel beleving en passie werd gespeeld, was er deze zaterdag geen beleving en passie te bekennen. Iedereen wist dat de geelzwarten een zware wedstrijd tegemoet gingen tegen de voormalig hoofdklasser DOS Westbroek.

DOS begon niet scherp aan de wedstrijd en stond met 3 minuten gespeeld te hebben al op een achterstand van 0-3. Laureen Kok zorgde ervoor dat de geelzwarten een beetje bij bleven door twee vrije ballen te raken. Zo zorgde de ploeg voor een stand 2-5. De Kampenaren konden dit echter niet doorzetten en DOS Westbroek ging er als een raket vandoor. De ploeg uit Westbroek speelde veel volwassener dan de ploeg uit Kampen. Mede door de lengte van DOS Westbroek wist de ploeg vaak de aanvallen te herhalen, waardoor er soms wel vijf tot zes schoten in één aanval gelost konden worden. Daarentegen wisten de geelzwarten vaak maar één schot per aanval te creëren. Hierdoor werd het scoren ontzettend moeilijk voor de Kampenaren. De ploeg uit Westbroek bleef de korf vinden en liep ver uit op DOS. Aan alles merkte je dat de sfeer en het spel van de geelzwarten minder werd. De scheidsrechter floot voor het rustsignaal met een stand van 4-12.

Na de rust hoopten de Kampenaren een aansluiting te vinden bij DOS Westbroek, maar niks bleek minder waar: DOS Westbroek ging door waar ze gebleven waren. Met een stand van 8-23 mocht Lotte Doorn (A1) zich opmaken voor haar debuut in het eerste team van de geelzwarten. De thuisploeg had het zwaar en was opgelucht dat de scheidsrechter floot voor het eindsignaal.

De wedstrijd eindigde in een makkelijke overwinning voor de korfballers uit Westbroek: 10-27. De Kampenaren hebben een les korfbal gekregen van DOS Westbroek, vond ook de trainer van DOS Kampen. Jongman: ‘We hebben vandaag een les in korfbal gekregen van DOS Westbroek. Goede ploeg en een titelkandidaat. Deze wedstrijd moeten we snel vergeten en doorgaan. We hoeven hier geen punten van te pakken’.

Zaterdag 23 oktober mogen de geelzwarten weer aantreden. De korfballers van DOS treden aan tegen de nummer 3 van de ranglijst KVA en deze wedstrijd begint om 15:30 uur in Amstelveen.

Doelpunten DOS Kampen: Wichard van der Kolk 4x, Daan Braakman 2x, Laureen Kok 2x en Rosalie Korteschiel 2x