Voorbeschouwing go-ahead kampen – dzc’68

INGEZONDEN

Afgelopen zaterdag verspeelde Go-Ahead Kampen drie hele dure punten in Vriezenveen. Bij DOS’37 werd er zeer onnodig met 2-1 verloren. Luuc Knul had na drie minuten spelen de rood-gelen op voorsprong moeten zetten, maar alleen voor de keeper was hij niet scherp genoeg en zijn inzet werd gepakt door doelman Patrick Nitert. Er volgden over en weer kansen, maar bij GAK ontbrak in de 1e helft de echte scherpte en mede hierdoor scoorden de Vriezenveeners in de 37e en 40e minuut twee maal. Na rust een heel ander spelbeeld. Dennis van der Wal was weer terug na zijn wekenlange absentie en hij nam zijn ploeg op sleeptouw. Kees Tol kreeg oog in oog met Nitert een gigantische kans, maar zijn stift ging naast. GAK was heer en meester, maar verzuimde te scoren. Pas in de 79e minuut was het Nick van der Kooi die met een kopbal de aansluitingstreffer wist te produceren. De slotfase was zeer spannend, maar DOS’37 hield met kunst en vliegwerk stand.

Tekst gaat verder onder foto

17-02-2018 Go Ahead Kampen – DZC

A.s. zaterdag komt de trotste koploper DZC’68 uit Doetinchem naar Kampen toe. De ploeg van hoofdtrainer Jos van der Veen doet het tot op heden uitstekend dit seizoen. Alle vier de wedstrijden werden in winst omgezet. Van SVZW (1-0), DTS Ede (0-1), DOS’37 (4-0) werd er knap gewonnen en afgelopen zaterdag werd er in Veenendaal met 2-3 gezegevierd bij De Merino’s. DZC’68 speelt in een 4-3-3 formatie met de punt naar achteren. In het centrum staan twee zeer goede en ervaren spelers met Max Jansen en Robin Faber. Het elftal is op elkaar ingespeeld met veel lopende mensen op de flanken en vanuit het middenveld en men beschikt over veel fysieke kracht. Voorin heeft men met Gloria Papela en Noë Bokila (o.a. ex FC Zutphen en DFS Opheusden) twee gevaarlijke aanvallers in huis. Al met al een ploeg om serieus rekening mee te gaan houden dit seizoen.

Hieronder ziet u de historie van de afgelopen vijf seizoenen in competitie verband tussen Go-Ahead Kampen en DZC’68:

– 8 februari 2020:
Go-Ahead Kampen – DZC’68, 4-6
3x Wilbert Wessels, Michael Lanting, Bram van Enk, Adi Draganovic (Go-Ahead Kampen) en eigen doelpunt, Dani Pollmann, Dylan Hendriksen, Sergio Keurntjes (DZC’68)

– 19 oktober 2019:
Go-Ahead Kampen – DZC’68, 1-1
Sven Hellendoorn (Go-Ahead Kampen) en Dylan Hendriksen (DZC’68)

– 20 april 2019:
DZC’68 – Go-Ahead Kampen, 1-1
Wail Doufikar (Go-Ahead Kampen) en Dylan Hendriksen (DZC’68)

– 1 december 2018:
Go-Ahead Kampen – DZC’68, 0-3
Meron Zehaye, Robin Faber en Duri Tekerlek (DZC’68)

– 17 februari 2018:
Go-Ahead Kampen – DZC’68, 1-4
Luuc Knul (Go-Ahead Kampen) en Fatih IIkhan, Meron Zehaye, Rutger Ebbers, Thomas Kleinlugtebeld (DZC’68)

– 7 oktober 2017:
DZC’68 – Go-Ahead Kampen, 3-2
Arjan Wiegers, Luuc Knul (Go-Ahead Kampen) en Robin Faber, Nick Abbink, Meron Zehaye (DZC’68)

Overige wedstrijden in de 1e klasse D:

* CSV Apeldoorn – DOS Kampen
* Bennekom – SVI
* KHC – De Merino’s
* Hierden – DOS’37
* SDV Barneveld – DTS Ede
* Nunspeet – SVZW

Een heerlijk affiche tussen de nummer twee Go-Ahead Kampen en koploper DZC’68. De mannen van hoofdtrainer Gert van Duinen staan drie punten achter en bij winst neemt men de koppositie weer over. De belangen zijn dus groot. De wedstrijd op ons eigen Sportpark ‘’Middenwetering’’ begint zoals gebruikelijk om 15.00 uur en staat onder leiding van arbiter Bert Agricola uit Heerenveen. Ik verwacht een tactisch schaakspel met twee ploegen die naarmate de wedstrijd vordert beiden vol voor de winst zullen gaan spelen. Deze kraker mag u als voetballiefhebber absoluut niet missen !!

Tekst: Robert Hamer.