De bibliotheek helpt gratis met hulp bij technische vragen

Hoe maak ik een corona-QR-code? Hoe print ik mijn CTB? Hoe e-mail ik foto’s? Hoe vraag ik een DigiD aan? Hoe download ik een app? Met deze en alle andere vragen over het gebruik van computer, tablet, telefoon en internet kun je gratis terecht in Bibliotheek Kampen in De Stadskazerne. Je hoeft geen lid te zijn van de Bibliotheek.

Hulp bij het maken van een CTB(coronatoegangsbewijs)Met een coronatoegangsbewijs krijg je toegang tot bepaalde plekken. Hiermee bewijs je dat je bent gevaccineerd of negatief getest bent. Of dat je eerder corona hebt gehad. Een CTB kan digitaal (op een smartphone) zijn, of geprint op papier. Je CTB heeft een persoonlijke QR-code. Hoe je een CTB kunt maken lees je op: coronacheck.nlLukt het niet? De Bibliotheek kan helpen bij:

Het installeren van de CoronaCheck-appOm je QR-code te kunnen maken moet de CoronaCheck-app op je smartphone gezet worden. 
Hulp nodig? Het Informatiepunt in de Bibliotheek helpt veilig verder. 
Geopend: elke dinsdag, 10.00-12.30 uur en elke donderdag, 13.00-15.30 uur.Let op: je hebt hiervoor je DigiD nodig!
DigiD aanvragen
Heb je geen DigiD, maar wil je die wel? Dan kunnen we je helpen deze aan te vragen. Maak een afspraak via 038-3331828 (vraag naar Joop Schulte).Heb je geen DigiD, en wil je die ook niet? Dan kun je de QR-code op papier aanvragen via 0800-1421.
De QR-code aanmaken in je CoronaCheck-app
Heb je de CoronaCheck-app al op je telefoon, maar lukt het maken van de QR-code niet? Ook hierbij kan het Informatiepunt helpen (elke dinsdag, 10.00-12.30 uur en elke donderdag, 13.00-15.30 uur) of vraag een medewerker van de Bibliotheek om hulp.
Let op: je hebt DigiD en je telefoon nodig! De QR-code op papier printenLukt het printen niet of heb je zelf geen printer? Kom naar de Bibliotheek tijdens onze openingstijden. Ook hierbij kunnen de medewerkers van de Bibliotheek je helpen. Let op: je hebt DigiD en je telefoon nodig!
ComputerspreekuurVoor al je vragen over het gebruik van computer, tablet en smartphone is er wekelijks het Internetcafé. Hebben jij of je ouders, buren of vrienden vragen over bijvoorbeeld videobellen, e-mailen, internet of Windows10? Onze deskundige vrijwilligers van SeniorWeb Kampen helpen graag. 
Elke dinsdag van 10.00 tot 11.30 uur, in Café Paatje op de 1e etage.

Tekst gaat verder onder foto

Computercursussen
Een gratis computercursus voor beginners volgen kan ook bij de Bibliotheek:
De beginnerscursus Klik & Tik start weer op dinsdag 2 november, 14.00 – 15.30 uur. Leer in 5 middagen in een veilige omgeving en met persoonlijke begeleiding op je eigen tempo omgaan met de computer. Leer bijvoorbeeld typen en omgaan met de muis, websites bekijken, e-mails versturen en hoe je bestanden kunt downloaden.
De gevorderdencursus Digisterker start weer op donderdag 4 november, om 14.00 uur:

Aangifte doen bij de Belastingdienst. Een verhuizing doorgeven aan de gemeente. Huurtoeslag aanvragen. Allemaal zaken die je steeds meer via internet regelt. Vaak is hiervoor ook een DigiD nodig. Dit kan lastig zijn, vooral als je niet zo handig bent met een computer en met internet. Volg daarom de gratis cursus DigiSterker. Leer in 4 middagen hoe je zaken met de overheid via internet snel en makkelijk kunt regelen.

Bel voor informatie 038-3331828 en vraag naar Joop Schulte.