Kampenion doet goede zaken

INGEZONDEN

Afgelopen zaterdag was er voor de tafeltennisliefhebbers in Kampen veel te genieten. Beide in de landelijke competitie spelende teams van Kampenion speelden een thuiswedstrijd. Of dit de reden was dat het parkeerterrein bij sportpark De Maten vol stond, is niet helemaal zeker. Wel zeker is dat er mooie wedstrijden te zien waren, tafeltennis op hoog niveau.

Kampenion 1 kwam uit tegen HBC 1, waarvan het in de uitwedstrijd in Heemstede met 2 – 8 won. Jammer was dat de tegenstander met slechts twee spelers verscheen. Julian Plette kwam niet in de problemen en boekte twee vrij eenvoudige zeges. Gert-Jan de Lange en Mark Hankel wonnen een partij en verloren er een, met minimaal verschil. Er had dus nog iets meer in gezeten. Het dubbelspel was voor Plette en De Lange en dat leverde aan het eind van de middag een 8 – 2 overwinning op. Daarmee staat Kampenion tweede in de 2e divisie. Mark Hankel staat keurig op 35%, Gert-Jan de Lange op 44% en Julian Plette op 69%. Met als doelstelling handhaving ligt Kampenion dus nog steeds keurig op schema.

Komende zaterdag is de uitwedstrijd tegen Hilversum 3.

Kampenion 2, uitkomend in de 3e divisie, ontving Scyedam 2 uit Schiedam. De Kamper heren verbeterden hun resultaat in de uitwedstrijd (3 – 7) en wonnen ditmaal met 9 – 1. Robin Lieftink en Ton Ringenier bleven ongeslagen en Jordy ten Have won twee partijen. Het dubbel was een prooi voor Lieftink/Ringenier. Kampenion 2 staat nu derde.

Het eerste jeugdteam, uitkomend in Landelijk B, moest weer met twee spelers op pad en ditmaal naar Utrecht om daar voor de tweede maal dit seizoen tegen SVE 1 aan te treden. De eerste wedstrijd eindigde in 6 – 4 voor team 1. Ditmaal zat een zege er niet in. Luuk Regterschot verloor tweemaal in vier games en eenmaal in vijven, al was die vijfde game ruim. Jannick van den Broek wist netjes tweemaal tot winst te komen en ook overtuigend. Samen wonnen zij ook het dubbel. Zo verloor team 1 ditmaal met 7 – 3 en daar valt weinig op af te dingen. Het handhaaft zich overigens keurig op plaats 4. Zeker als bedacht wordt dat Jong Kampenion in vier van de zes wedstrijden met twee spelers moest aantreden.

Komende zaterdag spelen de boys thuis tegen Swift uit Deventer.