Ten Brinke Set-Up H1 boekt eerste overwinning van het seizoen in thriller tegen Avior H1

INGEZONDEN

Eindelijk was het zo ver. Naar ruim een jaar stond er weer een thuiswedstrijd op het programma. Er werd al weken naar uitgekeken door Set-Up. Na dat er vorige week een bekerwedstrijd werd afgewerkt was het deze week weer tijd voor een competitieduel. In een langzaam volstromende Oosterholthoeve werd er begonnen aan deze wedstrijd.

De eerste set werd goed begonnen door de mannen uit IJsselmuiden. Er lag goede opslag en de tegenstander had moeite met het brengen van de passes. Daar tegenover had Avior een goede blokkering en wisten ze vaak daardoor punten te scoren. Na een spannende set nam Avior het initiatief en wist de set met 23-25 te winnen.

De tweede set was net zo spannend als de eerste. Set-Up begon scherper te spelen en begon de overhand te krijgen. Door meer aanvallende punten en scherp te zijn in de verdediging was dit een set die op een mooie manier werd gewonnen door Set-Up. 25-22

De stand was 1-1 en alles was weer mogelijk. Het publiek ging achter de ploeg staan en iedereen voelde het grootste vertrouwen om door te pakken. En in de derde set werden een beetje overmoedig en toen weggespeeld. 15-25 voor Avior.

Toen men aan de vierde set begon, wist men nog niet dat dit misschien wel de meest legendarische set zou gaan worden voor Set-Up. Ik zal u uitleggen waarom. Set-Up begon de set geweldig. Doormiddel van een goede opslag en aanval werd er al snel een voorsprong gecreëerd van 5 punten. Maar niets was minder waar. Door een goede wissel van Avior werd er een servicekanon in het veld gezet die deze voorsprong terugbracht tot 1 punt 20-19. Set-Up moest deze set winnen om er een beslissende vijfde set uit te slepen. Op 24-22 had Set-Up twee setpoints om de set binnen te slepen. Dat lukte helaas niet. Het beslissende punt kon maar niet gemaakt worden. Dus was het stuivertje wisselen geblazen. Van 25-25 naar 28-28 toen kreeg Avior nog een matchpoint of twee om de wedstrijd te beslissen. Set-Up loste het knap op en wist dit te voorkomen. Daarna werd de overhand verspeelt door Avior. En mocht Set-Up het weer proberen. Uiteindelijk is er toch een beslissing gevallen deze set namelijk bij 34-33 besloot de aanvoerder van Avior dat het wel welletjes was geweest. Hij besloot de bal in het net te slaan en daardoor won Set-Up deze set met 35-33! Zelden vertoond in IJsselmuiden. Deze set had de thuisploeg nooit gewonnen zonder het publiek die zich de kelen schor aan het zingen en aanmoedigen was.

Na winst in set vier, werd van deze situatie gebruik gemaakt door direct scherp te beginnen en dat werd gedaan. Set-Up wilde het publiek en zichzelf belonen door ook deze set en dus de overwinning binnen te slepen. En dat werd gedaan 15-11 en dus een 3-2 overwinning voor de Set-Up. Dit was de eerste overwinning van het seizoen. Op het moment is de 10e plek nog onze plek op de ranglijst.

Uitslag: Ten Brinke Set Up HS 1 – Avior HS 1 | 3 – 2