Wedstrijdverslag van de wedstrijd DIO – Reflex

INGEZONDEN

Er gaat niets boven Groningen. Nou, dat is niet helemaal waar! Het lieftallige plaatsje Bedum ligt daar namelijk. Denken we aan Bedum, dan denken we aan de plek waar Heinsie opgroeide (onze voormalige diagonaal, die altijd een speciaal plekje in ons hart heeft). Was er geen DIO Bedum, dan had Heinsie waarschijnlijk niet gevolleybald. Dan zou hij samen met Arjen Robben op de fiets naar een voetbaltraining zijn gefietst en hadden wij niet vele jaren van hem kunnen genieten als diagonaal! Kortom, DIO Bedum is een leuke plek om te komen. Een gezellige kantine, waar je de mensen gewoon verstaat, en waar de drankjes rijkelijk vloeien. Ze hebben daar gewoon elke zaterdag een feestje! Vele volleybalverenigingen in Nederland kunnen een voorbeeld nemen aan de gezelligheid van DIO Bedum.

Genoeg positief gebrabbel, laten we het over de wedstrijd hebben. We hadden zin om te knallen (nog wel eerst even volleyballen). We waren gebrand op een potje vol plezier en mooie acties, na ons verlies in de beker tegen Olhaco een week eerder. De eerste, tweede en derde sets gingen niet zo goed, dus versla ik ook niet. Gelukkig zijn die ook niet terug te kijken dankzij Erik Huisken, die nog wel aardig kan mikken ondanks zijn leeftijd en oogbalblessure van een aantal jaar gelden. Erik wist feilloos de camera van een paal af te smashen, die toch een metertje of 15 ver weg stond. Dus ´What happens in Bedum, stays in Bedum´. Helaas dus geen beelden voor andere ploegen (zoals Orion). Helaas kunnen we ook niet de vermeende voetfout van Robin terugkijken, die werd geconstateerd op een vrij cruciaal moment. Geeft niks Erik!

De vierde en vijfde set hebben we een redelijk niveau gehaald. DIO werd wellicht wat vermoeid, maar Reflex begon ook wat beter te volleyballen. Zowaar hadden we wat spectaculaire smashes en kwam er wat meer structuur in het spel. Acties werden met meer energie aangegaan en dan maakt het volleybal toch een stukje leuker. Leuk om te vermelden is dat Sándor van Straten weer in het veld heeft gestaan! Als libero loste hij de 15-jarige Lukas Sleurink af, die zijn talent echt nog wel gaat inlossen. In deze fase van de wedstrijd pakte ons trainer nog een klein geel kaartje, vanwege sloffen. Graag de Macarontaart met chocoladeganache en rood fruit, Jordan. De wedstrijd wonnen we uiteindelijk met 3-2, en we gaan de komende wedstrijden proberen ons niveau van de vierde en vijfde set vast te houden en te verbeteren.

Volgende week spelen we tegen EVV Elburg. Leuk om tegen oud bekende Rob de Bie te spelen! Tot volgende week, Rob.

Geschreven door Niels van Beek