Derby DOS Kampen – KHC wordt op verzoek van sportclubs uitgesteld

Op verzoek van de organiserende voetbalvereniging DOS Kampen heeft burgemeester Sander de Rouwe besloten de derby DOS Kampen – KHC op Sportpark De Maten van 20 november niet door te laten gaan. Belangrijkste reden is dat DOS Kampen heeft aangegeven de veiligheid van bezoekers en vrijwilligers vanwege de huidige coronamaatregelen op en rond het terrein niet te kunnen garanderen.

De organiserende voetbalvereniging DOS Kampen is verantwoordelijk voor een goed verloop en geeft aan dat zij gezien de huidige coronamaatregelen de veiligheid en gezondheid niet kan garanderen. Ze hebben de burgemeester met pijn in het hart gevraagd te besluiten om de wedstrijd niet door te laten gaan.

Burgemeester De Rouwe heeft hierover uitvoerig overleg gehad met de beide voetbalverenigingen voordat hij dit besluit nam.

“Natuurlijk is dit sportief gezien erg jammer. Dit soort mooie derby’s wil je graag zien en spelen. Onder de huidige coronamaatregelen is publiek verboden. De kantines van de voetbalverenigingen mogen wel geopend zijn mits ze zich houden aan de actuele Corona regelgeving voor de horeca. Dit zorgt ervoor dat er teveel mensen op een te beperkte afstand van elkaar kunnen komen. In mijn gesprek met DOS Kampen en KHC kwam duidelijk naar voren dat DOS Kampen de veiligheid van bezoekers en vrijwilligers hierdoor niet kan garanderen. Daarom zijn zij met dit verzoek gekomen. Als veiligheid en naleving van de coronamaatregelen in het geding komen, kan ik helaas niet anders dan dit besluit nemen, hoe spijtig ook.”

Voorzitter van DOS Kampen, de heer Arend Runia: “Bij DOS Kampen organiseren we de activiteiten binnen de geldende regels. Dat is tijdens de anderhalf jaar waarin we nu te maken hebben met Corona steeds gelukt. Maar door de verwachte toeloop en de combinatie van regels lukt dat nu niet. Daarom hebben we het overleg gezocht en samen dit besluit moeten nemen. Ik vind het jammer maar de regels zijn er niet voor niks en de veiligheid van spelers, bezoekers en vrijwilligers staat voorop.”

De wedstrijd zal op een ander nader te bepalen moment alsnog worden gespeeld in goed overleg met de KNVB.