Van praten naar actie in Café de Gelijkheid met actie Poetsdoek

Kom woensdagmiddag 24 november tussen 16.00 en 18.00 uur naar Café de Gelijkheid, het glazen huis voor de Stadskazerne en kom in actie tegen ongelijkheid!

Tijd voor actie
In de afgelopen weken deelden vele Kampenaren voorbeelden van ongelijkheid in dit glazen huis. Het gesprek in Café de Gelijkheid is goed op gang gekomen! Maar Bibliotheek Kampen wil niet dat het bij praten blijft. Projectleiders Gooitske Zijlstra en Anne Marth Kuilder willen in actie komen. Tijdens twee actie-avonden zijn de opbrengsten met een tiental betrokkenen vertaald naar concrete actie. Nu willen zij zoveel mogelijk mensen inspireren om in actie te komen. Ongelijkheid is zo’n groot en ingewikkeld thema dat je er ook moedeloos kan worden. Maar als we allemaal iets kleins doen en elkaar zo inspireren werken we samen aan een mooier, vrolijker én gelijker Kampen. Iedereen heeft toch iets te delen voor meer gelijkheid? 

Niet lullen maar poetsen
Niet lullen maar poetsen dus! De komende tijd hangt Café de Gelijkheid vol met blauwe poetsdoekjes. Iedereen wordt opgeroepen om een poetsdoek op te pakken en iets kleins te doen aan ongelijkheid. Koop bijvoorbeeld een uitgestelde koffie door twee koffie te bestellen, één voor jezelf en eentje voor iemand die er wel een kan gebruiken maar dat niet kan betalen. Of deel van jouw teveel met een minibieb, een menstruatiekastje, een groentekraampje voor je deur. In het café vind je verschillende manieren hoe jij in actie kan komen. Of misschien wil je wel een hele grote vorm van ongelijkheid wegpoetsen en zoek jij medestanders die samen met jou de poetsdoek oppakken? Je kunt een oproep achterlaten in het café. Samen staan we niet alleen. 

Kom ook en doe mee
24 november vertellen Gooitske en Anne Marth alles over de poetsdoekenactie en het onderzoek dat met Café de Gelijkheid is uitgevoerd. De activiteit vindt buiten plaats, in en om het glazen huis. Kleed je dus warm aan. Kun je de 24e niet? Kom dan tijdens de openingstijden van de Bibliotheek een poetsdoek ophalen. Dat kan van 22 november tot en met 2 december.