Elise Kok en Evelin Ziel zijn de voorleeskampioenen van Kampen

Elise Kok van De Marnixschool en Evelin Ziel hebben op woensdag 26 januari en woensdag 2 februari de Voorleeswedstrijd gewonnen. Deze wedstrijden vonden online plaats in de Stadskazerne te Kampen. Het betrof hier een voorronde van De Nationale Voorleeswedstrijd.

Vanwege Coronaregels konden de 23 deelnemers niet in de Stadskazerne aanwezig zijn. Zij hadden van te voren een filmpje ingestuurd waarin zij een fragment voorlazen. In de Stadskazerne werden deze filmpjes door een jury beoordeeld. De jury luisterde naar hoe het fragment werd voorgelezen.

Elise Kok las met veel enthousiasme een fragment voor uit het boek De verschrikkelijke badmeester geschreven door Jozua Douglas. Evelin Ziel las een mooi fragment voor uit Mio, mijn Mio geschreven door Astrid Lindgren.

Deze winnaars zullen op 2 maart Kampen in de regionale finale vertegenwoordigen. En misschien wordt één van hen wel De Nationale Voorleeskampioen 2022!