Gelijkspel Kampenion in Limburg

INGEZONDEN

Een wedstrijd in de tafeltenniscompetitie duurt langer dan een potje voetbal, zeker op landelijk niveau. En dat niveau betekent vaak ver reizen voor een uitwedstrijd. Dat ondervonden de spelers van Kampenion 1 afgelopen zaterdag, toen zij voor het eerst moesten aantreden tegen Red Stars 2 in het Limburgse Venray. Daarvoor moest maar liefst 147 km gereisd worden.

Een lange dag dus, die uiteindelijk resulteerde in een gelijkspel: 5 – 5. Julian Plette won zijn drie partijen en Mark Hankel won er een. Gert-Jan de Lange bleef op 0; hij kon in verband met rugklachten zijn gebruikelijke niveau niet halen, anders hadden er nog wat extra punten in gezeten. Wel won hij samen met Plette het dubbelspel, in een spannende vijfsetter.

Komende zaterdag speelt Kampenion 1 thuis tegen Taverbo 2 uit het Brabantse Boxtel, ook een tegenstander die de Kampenaren nog niet eerder ontmoet hebben. Aanvang: 14.00 uur. Locatie: De Maten 6.

Tekst gaat verder onder foto

Kampenion 2, uitkomend in de 3e divisie, won afgelopen vrijdag in Emmen met 3 – 7. Gelet op de rating van Emmen 1 lag een overwinning voor de Kampenaren in de lijn der verwachting, maar je moet het dan toch maar wel ‘even’ doen. Thomas Niemeijer won zijn drie partijen, Robin Lieftink won er twee en Jordy ten Have een. Niemeijer en Ten Have wonnen het dubbel.

De volgende wedstrijd is op 26 februari, thuis tegen Blauw-Wit 1 uit Almelo. Gelet op eerdere uitslagen wordt dat een zware klus.

Het eerste jeugdteam van Kampenion moet in de nieuwe samenstelling nog wennen aan de nieuwe positie. En aan het nieuwe systeem in de regionale competitie, waar teams met een wisselend aantal spelers kunnen spelen. Er moeten altijd tien partijen gespeeld worden, maar met een team van twee spelers betekent dat een zware middag. Tegen Staphorst 1 wist Mees van Dijk een punt binnen te halen en samen met Siebe van Dijk won hij een dubbelspel. Maar meer zat er niet in. Naar mate de middag vorderde was te zien dat de energie en het enthousiasme minder werd. Vijf partijen voor elk is dan ook een zware opgave.

De volgende wedstrijd is op 26 februari, thuis tegen Emmeloord 1.

Het tweede jeugdteam speelde – ook thuis – gelijk tegen GTC 1. De vier spannende vijfsetters werden gelijkelijk verdeeld, en 5 – 5 was een mooie uitslag voor de Kamper debutanten in de jeugdcompetitie. De ‘grote man’ deze middag was Thijs Regterschot die zijn beide partijen won.

Op 26 februari zullen zij het moeilijker krijgen, in Nunspeet tegen NTC Leogang 3.