Vreugde en teleurstelling op NK Masters en NK meerkamp

INGEZONDEN

Zaterdag 12 en zondag 13 februari werden in Apeldoorn de Nederlands Kampioenschappen Meerkamp en Masters gehouden. Bij de masters kwamen Tiny Hellendoorn en Jeroen van Veen in actie en bij de meerkamp Jonne Siebrand.

Tiny Hellendoorn kwam zaterdag in actie op het kogelstoten bij de vrouwen 65. Met een afstand van 10.90 meter behaalde ze de gouden medaille. Echter de afstand was ook goed voor een nieuw Nederlands record.

Jeroen van Veen kwam zaterdag uit op de 60 meter sprint. In een tijd van 7.58 raffelde hij de finale af en werd hij vierde. Op de zondag kwam hij terug voor zijn onderdeel. De 60 meter horden. In de finale was hij oppermachtig en racende in een tijd van 8.52 naar de eerste plaats! Nu is hij ook Nederlands Kampioen indoor!

Jonne Siebrand kwam voor het eerst uit op de meerkamp op het hoogste niveau bij de vrouwen. De horden en de hoogspringen gingen goed en behaalde zelfs één persoonlijk record op de horden. Vanaf de kogel kom Jonne de goed flow niet vasthouden. De kogel stootte ze ruim een meter onder haar persoonlijk record. Daarna kwam het verspringen, met twee ongeldige sprongen en een halfbakken sprong stond ze op het punt haar meerkamp te staken. Maar sterk als ze is, maakte ze de meerkamp af en perste er met een kleine tegenzin nog een 800 meter uit. De totaal meerkamp resulteerde wel in een top 10 notering van Nederland.