Ten Brinke Set-Up HS 1 verrast Avior HS 1

INGEZONDEN

Uitslag: Avior HS 1 – Ten Brinke Set Up HS 1 | 1 – 3

Deventer, 12 februari – Na wat gedoe over een wel of niet positief getest teamgenoot mocht Set-Up toch afreizen naar Deventer voor de wedstrijd tegen Avior. De tegenstander had flink meer punten dan Set-Up, maar ook flink meer gespeelde wedstrijden. De ranglijst zei dus eigenlijk niets van tevoren. Set-Up was wel toe aan een wedstrijd, nadat de vorige twee niet zijn doorgegaan in verband met Covid.

Echter bleek dit niet zozeer in de motivatie voorafgaand aan de wedstrijd. Sfeer was er zeker, maar kon men het nog waar maken in het veld? Avior was allang begonnen met hun warming up en was zeker meer gefocust dan wij. Desondanks kon Set-Up toch de set naar zich toe trekken. Dit ging niet vanzelf, maar toch. 23-25.

Met de krappe winst in de eerste set zou het dan wat beter moeten in tweede set. Echter bleek het tegendeel waar. Door een slechte verdediging, veel eigen fouten ging het niet goed. Tweede set werd gewonnen door Avior, 25-19.

In de derde set pakte Set-Up het spelletje dan eindelijk een beetje op. Er werd meer verdedigd. Slimmer aangevallen en ook de blokkering pakte zo af en toe een puntje mee. De sfeer kwam een beetje in het team. Dit resulteerde in een setwinst van 25-27.

Tijd voor de vierde set. Set-Up maakte nog minder fouten en speelde een erg sterke pot volleybal. En de tegenstander had de hoop opgegeven, wat resulteerde in een mooie winst van 18-25.

Blij met de vier punten, maar was het nog niet helemaal zoals het hoort. Zaterdag 19 februari eindelijk weer voor eigen publiek tegen Donitas.