Go-Ahead verliest van CSV Apeldoorn

Afgelopen zaterdag verloren de rood-gelen met 1-4 thuis van CSV Apeldoorn. Een hele zure nederlaag, want Go-Ahead Kampen had in de 1e helft het betere van het spel en er werden 8 grote kansen gemist. Een verkeerde terugspeelbal van Nico Veldman leverde de 0-1 op van Patrick Maneschijn (komend seizoen actief bij Excelsior’31). Na de rust wederom een individuele fout aan GAK kant van Reza Hosseini en Maneschijn profiteerde dankbaar, 0-2. Nadat Luuc Knul met een mooi afstandsschot de 1-2 aantekende leek er nog van alles mogelijk. Kort daarna probeerde Adi Draganovic een overtreding uit te lokken, dat mislukte en arbiter Berends gaf de vrije trap aan CSV Apeldoorn. Deze werd snel genomen en de prima spelende Lars Huber (die naar DVS’33 vertrekt) schoot de bal binnen, 1-3. Protesten van vele spelers leverden twee gele kaarten op, maar de arbiter bleef bij zijn besluit. Nathan Greven maakte in een omschakelmoment de 1-4 en daarna kregen beide ploegen, in een leuke open 2e helft, nog vele mogelijkheden, maar gescoord werd er niet meer. Al met al een vervelende middag voor iedereen die Go-Ahead Kampen een warm hart toedraagt.
Aankomende zaterdag komt SVI op bezoek in Kampen. De ploeg van hoofdtrainer Bram Freie beleeft tot op heden een lastig seizoen in de sterke 1e klasse D. Men is terug te vinden op de 11e plaats met 10 punten uit 10 wedstrijden. Afgelopen weekend was men vrij en de week daarvoor wonnen de Zwollenaren in de 88e minuut met 1-0 thuis van Nunspeet. Clubtopscorers zijn Frank Jansen en Thom Kooke. Beiden wisten tot op heden drie maal het net te vinden.

Overige wedstrijden in de 1e klasse D:

* DOS Kampen – DZC’68
* CSV Apeldoorn – KHC
* SDV Barneveld – De Merino’s
* Bennekom – DTS Ede
* Nunspeet – DOS’37
* Hierden – SVZW
Voor hoofdtrainer Gert van Duinen, zijn staf en spelers is het zaterdag, na vijf nederlagen op rij, van cruciaal belang om drie punten te gaan pakken. Zeker met het oog op een zwaar programma de komende weken (SVZW uit, KHC thuis, DZC’68 uit en DTS Ede thuis). Met minder dan een overwinning kan geen genoegen worden genomen. De wedstrijd op ons eigen Sportpark ‘’Middenwetering’’ begint om 15.00 uur en staat onder leiding van arbiter Alex van Kraay.

Verslag: Robert Hamer | Samenvatting: CSV Apeldoorn