Go-Ahead wint met 1-2 van SVZW

Foto: Willibrord Sleifer

Afgelopen zaterdag won Go-Ahead Kampen knap met 1-2 bij SVZW. De rood-gelen speelden een prima pot in Wierden. Iedereen vocht voor elke meter en er stond een hecht collectief. In de 1e helft had GAK controle over de wedstrijd. Het 5-3-2 systeem pakte goed uit en in de 36e minuut schoot Nick Hendriks de bal met rechts op prachtige wijze in de verre hoek, 0-1. Na rust verdubbelde Nico Veldman met een fraaie individuele actie de score, 0-2. SVZW kon hier nauwelijks wat tegenover stellen, maar het wist via een kopbal van Freek Grondman uit een vrije trap de aansluitingstreffer te maken. Hierna lieten de Kampenaren het na om de wedstrijd in het slot te gooien. Niek van Enk raakte de paal en een aantal andere mogelijkheden werden niet benut. Na 97 minuten spelen floot de arbiter voor het eindsignaal en zo gingen de zeer belangrijke drie punten mee terug naar Kampen. Komende zaterdag komt KHC naar Sportpark ‘’Middenwetering’’ toe. De ploeg van hoofdtrainer Kenan Durmusoglu is terug te vinden op de 11e plaats met 13 punten uit 12 wedstrijden. De laatste overwinning dateert van 27 november 2021. Afgelopen zaterdag verloor men met 0-2 van SDV Barneveld. Er werd van de twaalf wedstrijden maar liefst zeven keer gelijk gespeeld en slechts drie keer verloren. Je kunt dus stellen dat KHC een moeilijk te bespelen ploeg is dat vanuit een goede organisatie speelt. Clubtopscorer is oud ‘’kowetter’’ Leroy Knol. Hij wist vijf maal het net te vinden.

Overige wedstrijden in de 1e klasse D:

* SVI – DZC’68
* DOS’37 – CSV Apeldoorn
* SDV Barneveld – Bennekom
* De Merino’s – DTS Ede
* DOS Kampen – SVZW
* Nunspeet – Hierden

Een heerlijk affiche: de stadsderby tussen Go-Ahead Kampen en KHC. Go-Ahead Kampen heeft door de mooie overwinning bij SVZW wat meer lucht gekregen en zelfvertrouwen getankt. De staf en spelers willen nu een goede reeks gaan neerzetten in de komende weken. KHC zal na de nederlaag tegen SDV Barneveld een goed resultaat willen behalen. Het verschil tussen beide ploegen is slechts twee punten in het voordeel van GAK. De wedstrijd op Sportpark ‘’Middenwetering’’ staat onder leiding van arbiter Maarten Spoon uit Enter en begint om 18.00 uur zodat weer vele supporters en voetballiefhebbers uit de regio aanwezig kunnen zijn. Ik verwacht veel publiek en een harde pot voetbal met veel strijd van beide ploegen. Deze kraker mag u absoluut niet missen. Tot zaterdag !!

Door: Robert Hamer