Nipte overwinning Kampenion in Ede

Op de foto: links Julian Plette en Gert-Jan de Lange 
Foto: © Trip & Wessels

Afgelopen zaterdag zou het eerste team van Tafeltennisvereniging Kampenion een thuiswedstrijd spelen. Maar in de eigen zaal was de schade als gevolg van de laatste storm nog niet geheel hersteld. Het gat in het dak was al wel – provisorisch – gerepareerd maar de verwarming was nog niet in orde. Daarom was het prettig dat de thuis- en uitwedstrijd op het laatste moment nog omgewisseld konden worden. Om de kou te ontvluchten reisde Kampenion 1 af naar Ede voor de wedstrijd tegen BIT.NL 2.Na het dubbelspel stonden de Kamper heren met 3 – 1 achter, maar daarna wisten ze de schade te beperken. Aan het eind van de middag stond er een overwinning met 4 – 6 op het scorebord. Julian Plette won zijn drie partijen, alle in slechts drie games. Hij staat nog steeds op 100%. Mark Hankel won twee partijen en Gert-Jan de Lange een. Kampenion staat daarmee op de tweede plaats in poule B van de 2e divisie.Over de sterkte van de tegenstanders zei Julian Plette: “Misschien dat rating niet altijd alles zegt. Onze tegenstanders hadden een aardig wat lagere rating dan wij, maar zij waren toch echt wel goede, lastige spelers.”Opvallend deze middag was dat er twee spelers waren met op hun batje aan één kant een groen rubber. Gebruikelijk is een batje met aan de ene kant zwart en aan de andere kant rood. Sinds 1 oktober 2021 kunnen tafeltennissers kiezen uit nieuwe, moderne kleuren die het rode rubber mogen vervangen. Eén kant van het batje moet dus voorzien blijven van een zwart rubber.Komende zaterdag speelt team 1 thuis tegen de koploper, deBoer Taverzo 3 uit Zoetermeer. Dat belooft een spannende middag te worden.De spelers van Kampenion 2, misschien iets meer gehard, bleven wel in de eigen zaal voor de wedstrijd tegen Blauw-Wit 1 uit Almelo. Vooraf hadden zij de tegenstanders op de hoogte gesteld van de temperatuur in de zaal. Ondanks de kou maakten beide partijen er een lange middag van. Het publiek, gehuld in dikke jas en deken, zag tafeltennis van een hartverwarmend niveau. Thomas Niemeijer won zijn drie partijen, Ton Ringenier twee en Robin Lieftink bleef op nul steken. Met dit gelijkspel van 5 – 5 staat Kampenion 2 nu ook tweede. Komende zaterdag is de thuiswedstrijd tegen de koploper in poule A van de 3e divisie, Assen 2.Ook het eerste jeugdteam speelt dan thuis, volle bak dus. Aanvang: 14.00 uur. Locatie: De Maten 6.