Terechte nederlaag voor KHC tegen kampioenskandidaat SDV Barneveld

Foto: John Zoetebier

KHC moest zaterdagmiddag j.l. aantreden tegen het sterke SDV Barneveld dat bovenin mee doet om het kampioenschap. KHC had tegen de andere koplopers nog punten weten te sprokkelen, maar zaterdagmiddag ging het goed mis. Oorzaak toch wel de vele blessures, maar ook het niet afmaken van kansen die het zeker kreeg met name in de begin fase. 

KHC ging eigenlijk prima van start. Het zette SDV Barneveld onder druk, en in de 2e minuut was er al een kansje voor Boaz Smit die een inzet net voorlangs zag gaan. Enkele minuten later was er wederom een kans voor Boaz Smit, maar nu vond hij de doelman van SDV Barneveld op zijn weg. Vanuit de daarop volgende hoekschop werd rakelings naast gekopt door Leroy Knol. KHC morste met die kansen en SDV Barneveld kwam vervolgens steeds beter in de wedstrijd. Het was dan ook te danken aan uitstekend keeperswerk van Arian Sevok, die KHC in de wedstrijd hield. KHC kreeg halverwege de 1e helft nog een prima mogelijkheid om de score te openen. De doelman van SDV Barneveld verkeek zich bij een inkomende bal en liet deze vervolgens los. De bal kwam voor de voeten van Boaz Smit, maar die wist het buitenkansje niet te verzilveren. Even later kwam SDV Barneveld wel op een 0-1 voorsprong via een kopbal van Ricardo Mengerink. Na de thee probeerde KHC het nog wel, het knokte voor wat het waard was, maar enkele spelers zaten niet in de wedstrijd. SDV Barneveld scoorde vrij gemakkelijk nog de 0-2, en vervolgens was de koek op aan KHC zijde. De sportieve wedstrijd werd uitstekend geleid door scheidsrechter Rik Berends uit Oosterwolde ( fr) 

Resumerend: KHC heeft zaterdag terecht verloren van kampioenskandidaat SDV Barneveld die de bovenliggende partij was. Toch had het anders kunnen verlopen, echter KHC was niet doeltreffend genoeg uit de kansen die het toch wel heeft gehad. Met name in de begin fase van de wedstrijd. Het is voor KHC te hopen dat er snel wat jongens terug komen van hun blessures. 

Volgende week weer een stadsderby. Dan staat de lastige uitwedstrijd tegen Go Ahead Kampen op het programma. De stadgenoten wisten eindelijk eens weer te winnen, de uitwedstrijd tegen SVZW werd knap met 1-2 in winst omgezet. Dit zijn altijd wedstrijden op zich, maar KHC zal uit een ander vaatje moeten tappen als tegen de laatste derby tegen buurman Dos Kampen. In deze wedstrijden kun je alleen punten pakken als je strijdlust vertoond. De wedstrijd zal ongetwijfeld veel publiek trekken, en dat zal hopelijk voor de spelers een extra inspiratie bron zijn. De wedstrijd begint om 18.00 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Maarten Spoon uit Enter.

Verslag: Tjibbe van Dijk