Teams biljartvereniging Reijersdam op winst

Reijersdam wint kamper derby tegen de IJssel.

Het dagteam van biljartvereniging Reijersdam speelde afgelopen donderdag een thuiswedstrijd in het wijkcentrum Reyersdam tegen BV De Pol uit Zwolle en het werd een nipte overwinning van 38-36. Deze overwinning zorgde er wel voor dat BV Reijersdam de onderste plaats in poule 1 kon verlaten. Rens Jager speelde weer eens een gedegen partij in won in 19 beurten met een moyenne van 3.68 van Freddie Beijer, uitslag 12-5. Martin ten Hove kwam net iets tekort om te winnen van Eef Borman die in 31 beurten won, uitslag 8-12.

Wegens corona ontbraken enige spelers van het dagteam Reijersdam, daarom moest Wim Kars een dubbel partij spelen. Zijn “normale” partij ging verloren, Henk Kuhl won in 27 beurten van Wim, zijn dubbel partij wist Wim Kars wel te winnen in 34 beurten won hij van Jan Wienen.

De beide avondteams van BV Reijersdam gingen vrijdagavond op bezoek bij plaatsgenoot BV De IJssel. Deze derby wedstrijden werden in het voordeel van BV Reijersdam beslist. Het C2 team van BV Reijersdam won met 20-33. De IJssel speelde met het C2 team Peter Braham, Bob Thijs en Lucien Kroeders, Reijersdam met Rens Jager, Arend Bossink en Martin ten Hove. Rens Jager won in 27 beurten van Peter Braham, uitslag 5-12. Arend Bossink was bijzonder goed in vorm en had slechts 14 beurten nodig en een moyenne van 4.29, om te winnen van Bob Thijs, uitslag 3-12. Lucien Kroeders won in 27 beurten van Martin ten Hove, uitslag 12-9.

Ook het C3 van BV Reijersdam won de derby met 20-32. Het C3 van de IJssel speelde met de spelers Hans Hartong, Harrie Klumper en Jelte Sijtsma en Reijersdam met de spelers Benji van Kleef, Herman Segveld en Wim Kars. Benji van Kleef won in 25 beurten van Hans Hartong, uitslag 5-12. Harrie Klumper was in 34 beurten de betere van Herman Segveld, uitslag 12-8 en Wim Kars speelde een prima partij met een moyenne van 1.86 en won in 21 beurten van Jelte Sijtsma, uitslag 3-12.