Invallers bezorgen Wilsum broodnodige zege

Wilsum is er zaterdag in geslaagd om eindelijk weer eens 3 punten te pakken. Tegen de nummer laatst, vv Kampen, had Wilsum het zeker niet gemakkelijk. In de rust stond de brilstand nog op het scorebord. Nadat Jelle van Putten zich genoodzaakt moest laten vervangen vanwege een blessure kwam Joram Riezebos in de ploeg. Een gouden wissel, want Riezebos schoot enkele minuten later Wilsum op een 1-0 voorsprong. Vlak voor tijd besliste een andere invaller, Jelmer Sollie, het duel door zeer beheerst af te ronden: 2-0. Zo sluit Wilsum enigszins aan bij de ploegen onder koploper Dieze West.

Langzaamaan komen steeds meer spelers terug van blessures en heeft trainer Dick Schrijer weer wat te kiezen. Door diverse redenen was dit vandaag nog niet het geval en dus hoefde Schrijer niet lang na te denken over deze opstelling: Teko Malanda – Dennis Zwanepol, Jelle van Putten. Noël Hofstede, René Dorgelo – Patrick Bastiaan, Stef Schrijer, Patrick Plette (c) – Gert Jan Sollie, Melvin Hofstede, Bart Schoonhoven. Op de bank namen Marijn Mijnheer, Joram Riezebos, Daniël Niemeijer, Jelmer Sollie en reservedoelman Patrick Goudbeek plaats. Wilsum wilde hoog druk zetten en zo Kampen direct vastzetten. Hierdoor werden de gasten gedwongen de lange bal te spelen, maar in het eerste kwartier was de tweede bal constant voor de gasten. Gevaarlijk werden de bezoekers echter niet, maar hetzelfde kon worden gezegd van Wilsum. De enige gevaarlijke situaties ontstonden uit hoekschoppen van Stef Schrijer, maar doelgevaar werd er niet gesticht. Na 20 minuten spelen kwam Wilsum beter in het duel en speelde het spel zich vooral af op de helft van Kampen. Toch leidde dit tot weinig gevaar. Wilsum was eenmaal dichtbij de openingstreffer. Na een combinatie tussen Gert Jan Sollie en Patrick Plette kwam laatstgenoemde net te kort om de bal in het doel te tikken. Dat de rust dus werd bereikt met een 0-0 stand was geen verrassing.Aan het begin van de tweede helft speelde het spel zich wederom grotendeels af op de helft van Kampen.

Melvin Hofstede beproefde zijn geluk van afstand, maar schoot over. Hetzelfde gold voor Bart Schoonhoven die, na een sterke individuele actie, ook het doel niet wist te vinden. Na een uur spelen moest Wilsum noodgedwongen wisselen. Jelle van Putten kon niet verder en moest de strijd staken. Joram Riezebos kwam voor hem in de ploeg en kwam op het middenveld te spelen, waardoor Plette een linie naar achter schoof. Riezebos stond nauwelijks in het veld of hij schoot de verlossende 1-0 fraai tegen de touwen. Een voorzet van Bart Schoonhoven belandde plots voor de voeten van Joram. Hij dacht geen moment na en volleerde de bal prachtig in de verre hoek: 1-0. Na deze treffer moest Kampen meer van zich af gaan bijten om zo de gelijkmaker te forceren. Eenmaal was men heel dichtbij, maar een hoekschop belandde op de lat. Ook daarna ontstonden nog enkele hachelijke situaties in het strafschopgebied van Wilsum, maar Teko Malanda was overduidelijk de baas in zijn strafschopgebied.

Met nog een kwartier te gaan werd Daniël Niemeijer in de ploeg gebracht voor Melvin Hofstede. Even later kwamen Marijn Mijnheer en Jelmer Sollie nog in de ploeg voor Gert Jan Sollie en Bart Schoonhoven, die beiden terugkeerden na een blessure. Jelmer Sollie had 24 uur geleden de ski’s nog ondergebonden, maar scoren was hij overduidelijk niet verleerd. Wilsum speelde al een paar keer een overtalsituatie niet goed uit, maar in de 88e minuut gebeurde dit wel. Niemeijer behield het overzicht en gaf de bal mee aan Jelmer Sollie. Sollie bleef heel rustig en schoot de bal heel beheerst in de bovenhoek: 2-0. Niet veel later klonk het eindsignaal.Wilsum weet zo eindelijk weer te winnen in de 4e klasse D. Goed was het zeker niet, maar de 3 punten zijn binnen! Volgende week wacht Wilsum wederom een thuiswedstrijd. Dan spelen de oranjehemden de IJsselderby tegen Zalk. Tot dan!

Verslag: Patrick Plette