DOS in de extra tijd onnodig onderuit in Ede

Nadat DOS Kampen afgelopen zaterdag in de verloren thuiswedstrijd tegen SVZW (1-3) kans had op meer, trad het dinsdagavond in Ede aan tegen de nummer 4 DTS ’35. DOS begon de wedstrijd met dezelfde 11 als tegen SVZW. In het eerste half uur wisten beiden ploegen geen enkele aanspraak te maken op een openingstreffer. DOS probeerde vroeg druk te zetten, maar de uitvoering was niet altijd goed te noemen. Thuisploeg DTS wist eveneens niet in het spel te komen en wist weinig tot niets te creëren. De eerste echte kans diende zich aan in de 33e minuut. Met een mooie passeerbeweging baande Matthijs de Blok zichzelf een weg vrij richting het vijandelijke doel. Bij het naderen van DTS-doelman Franken sprong de bal echter van zijn voet.Drie minuten later scoorde DTS vanuit het niets. Een afstandschot van Evert Palm vloog hard achter goalie Kevin Dijkstra tegen de touwen (1-0).Een fikse dreun voor de mannen van trainer Johan Pitstra. Tot aan de openingstreffer had zijn ploeg vrijwel niets weggegeven. Nog voor rust begon DOS wat aan te dringen. Het leverde een levensgrote kans op. De geelzwarten braken dwars door het hart van de Edense defensie, waarna Allan Bakker alleen voor de doelman faalde in de afwerking.Van enig krachtsverschil was nauwelijks sprake en dat gaf de Kampenaren voldoende hoop en moed voor de tweede helft.Beide teams begonnen ongewijzigd aan het tweede bedrijf. DTS probeerde meteen een tweede treffer af te dwingen en zo de wedstrijd op slot te gooien. DOS hield echter prima stand. Vervolgens speelde de wedstrijd zich steeds meer af op de helft van de Edenaren. Al moest DOS echter waken voor de uitbraken.DOS werkte hard om tot een gelijkmaker te komen. Het harde werken werd in de78e minuut eindelijk beloond. Raymon Beuling kopte een hoekschop vanaf rechts binnen (1-1).Er volgde een open slotfase. Zo zag DTS-aanvoerder Joël van Wijk zijn inzet rakelings over het Kamper doel suizen. In de 85e minuut werd DTS-speler Stijn Homburg bestraft met een rode kaart, nadat hij Burak Alp hard onderuit haalde.In de 87e minuut kwamen de tien van DTS bijna op voorsprong nadat doelman Dijkstra met een vuist de bal zijn eigen doel in leek te boksen, de bal werd door een medespeler van de doellijn gekeerd. Ondanks een man meer kreeg DOS geen enkele grip meer en wist het de voorwaartsen niet goed te bereiken. Een gelijkspel leek het hoogst haalbare.In de vierde minuut van de extra tijd ging het alsnog mis. DTS kreeg nog een vrije trap te nemen op de punt van het strafschopgebied. Doelman Dijkstra tastte volkomen mis op de voorgeslingerde vrije trap en voor de mee opgekomen Joël van Wijk was het een koud kunstje om de winnende treffer binnen te tikken (2-1).Een gelijkspel was terecht geweest, maar net als afgelopen zaterdag koopt DOS daar niets voor.Komende weekend wacht de belangrijke confrontatie tegen hekkensluiter en concurrent v.v. Hierden. Dan mag het niet nogmaals gebeuren.