Koninklijke onderscheiding voor mevrouw Ania Timmer – Niedopytala

Maandagavond 14 maart heeft burgemeester Sander de Rouwe een Koninklijke onderscheiding, lid in de Orde van Oranje-Nassau uitgereikt aan mevrouw Ania Timmer – Niedopytała uit Kampen.

Mevrouw Timmer heeft zich in de achterliggende jaren buitengewoon ingespannen om meer bekendheid te geven aan, en aandacht te vragen voor, de ziekte Multiple Sclerose (MS). In 2018 initieerde zij het plan om samen met haar collega’s van de ITMGroep (Tembo B.V.) voor stichting MS Research geld in te zamelen voor MS-onderzoek. Circa 65 collega’s kwamen in actie en namen deel aan de Zwolse Halve Marathon en de 4 Engelse mijlen. Met deze actie werd ruim 30.000 Euro opgehaald.

Voor MSWeb schreef mevrouw Timmer blogs. Openhartige verhalen uit het dagelijks leven, waarin lotgenoten, herkenning en erkenning vonden. Ook gaf mevrouw Timmer een boek uit: ‘Schrijftherapie – Mijn leven, voeding en beweging met MS’. Dit boek werd genomineerd voor de publieksprijs Boekgoud van uitgeverij Boekscout.  Daarnaast werkten mevrouw Timmer en haar man mee aan het opnemen van een videoreeks voor de training ‘Zorg voor de mantelzorg; begeleiding van de MenS naast de mens met MS’. Deze training wordt vanuit Nieuw Unicum gegeven en is bedoeld voor MS patiënten en hun mantelzorgers.  Mevrouw Timmer was ook initiatiefnemer voor de nominatie van Tembo B.V. voor de MS@Work Award. Ze droeg haar voormalig werkgever voor, omdat zij zich gedurende haar werkende leven zeer gesteund voelde door haar werkgever en andere MS-patiënten hetzelfde gunt bij hun eigen werkgevers. Doel is ook andere werkgevers te inspireren hoe zij het werk anders kunnen inrichten, zodat werknemers met MS zolang mogelijk actief kunnen blijven en een bijdrage kunnen blijven leveren.