CSV ’28 effectiever dan Wilsum

Wilsum heeft de overwinning tegen Kampen (2-0) geen passend gevolg weten te geven. Ditmaal ging de ploeg van trainer Dick Schrijer met deze cijfers onderuit in Stadshagen. Wilsum kreeg in de eerste helft 2 beste kansen om op voorsprong te komen, maar zag CSV op voorsprong komen. De tweede helft was de thuisploeg wel duidelijk de betere ploeg en werd het 2-0. In de slotfase was Wilsum nog eenmaal dichtbij de aansluitingstreffer, maar gescoord werd er niet.Eindelijk had trainer Dick Schrijer weer wat te kiezen. Diverse spelers keerden terug na blessureleed en zo kon men op volle oorlogssterkte aantreden. Alhoewel, Teko Malanda was er vandaag niet bij. Hij werd in het doel vervangen door Jesse Riezebos. De opstelling van Wilsum was als volgt: Jesse Riezebos – Noël Hofstede, Jelle van Putten, Marijn Mijnheer, Dennis Zwanepol – Patrick Bastiaan, Joram Riezebos, Stef Schrijer – Gert Jan Sollie, Melvin Hofstede, Patrick Plette (c). Op de bank namen Rienk vd Wetering, Alwin vd Wetering, Jelmer Sollie, Bart Schoonhoven, René Dorgelo en Daniël Niemeijer plaats. Een ruim bezette bank dus!Wilsum liet de bal veelvuldig aan de thuisploeg. Wilsum, ditmaal gehuld in het blauw, deed dit naar behoren. De thuisploeg kwam er niet of nauwelijks doorheen. Bij balverovering loerde Wilsum op de counter. Na een kwartier spelen kon Gert Jan Sollie ontsnappen aan de buitenspelval en vanaf een heel lastige hoek wist hij de bal nog knap richting doel te schieten, maar zijn inzet ging over. Wilsum kreeg in het verloop van de eerste helft twee goede mogelijkheden om de voorsprong te pakken. Na een mooie steekpass van Joram Riezebos op Patrick Plette gaf Plette de bal voor. Melvin Hofstede gebruikte goed zijn lichaam, maar zijn poging ging net naast. De grootste kans was voor Gert Jan Sollie. De steekpass van Plette was te hard, maar door miscommunicatie achterin en mistasten van de doelman kon Sollie alsnog scoren. Hij kapte de doelman uit en werd vervolgens dusdanig gehinderd dat zijn inzet kracht ontbeerde. Het leek er sterk op dat de doelman hierbij een overtreding maakte, maar de dienstdoende arbiter vond het kennelijk geen overtreding. De thuisploeg had veelvuldig de bal, probeerde het een aantal keren van afstand, maar de eerste echte kans leverde direct een doelpunt op. Wilsum mocht een inworp nemen aan de linkerkant van het veld. CSV ’28 zette Wilsum vast, waardoor Wilsum de bal niet lekker weg kreeg. De thuisploeg veroverde de bal en zette de bal snel voor. Marijn Mijnheer kon de bal niet goed wegwerken en Noël Hofstede kon de linksbuiten ook niet op tijd afstoppen. Die ging om de doelman Riezebos heen en schoof beheerst binnen: 1-0. Een doffe dreun voor Wilsum, want men had zelf kansen gehad om op voorsprong te komen. De 1-0 was ook de enige treffer voor de rust.Wilsum startte de tweede helft met Jelmer Sollie binnen de lijnen voor Stef Schrijer. Hierdoor schoof Plette terug naar het middenveld en kwam Sollie linksbuiten te spelen. De thuisploeg had weer veelvuldig de bal, maar in het eerste kwartier kon Wilsum nauwelijks gevaarlijk worden uit een counter. Trainer Schrijer besloot in te grijpen: René Dorgelo en Bart Schoonhoven kwamen in de ploeg voor Gert Jan Sollie en Melvin Hofstede. Even later moest Jelle van Putten de strijd staken en kwam Rienk vd Wetering in de ploeg. CSV ’28 had ook nu veelvuldig de bal en er ontstonden wel wat gevaarlijke situaties voor het doel van Jesse Riezebos, maar veel schoten verdwenen in zijn handen of gingen naast zijn doel. In het laatste kwartier wilde Wilsum de gelijkmaker forceren. Alwin vd Wetering kwam in de ploeg voor Patrick Plette en achterin ging men één op één spelen. Maar waar Wilsum op jacht wilde naar de gelijkmaker daar werd het al heel snel 2-0. Doelman Riezebos tastte mis bij een hoge bal en de spits profiteerde eenvoudig: 2-0. De beslissing leek een feit te zijn. Wilsum gaf niet op en kreeg via Bart Schoonhoven nog een grote kans op de gelijkmaker, maar na een voorzet vanaf de linkerkant schoot Schoonhoven van dichtbij hoog over. Een poging in de slotminuut van René Dorgelo verdween in de handen van de doelman en hierna klonk direct het eindsignaal. Zo won CSV ’28 met 2-0 van Wilsum. Al met al wel een verdiende overwinning, maar Wilsum had de thuisploeg zeker in grotere problemen kunnen brengen, met name in het eerste bedrijf.Volgende week speelt Wilsum thuis tegen VHK.

Verslag: Patrick Plette