Nederlaag voor Go-Ahead Kampen in Doetinchem

Foto: Jan Noordman

De rood-gelen deden zichzelf afgelopen zaterdag te kort in Doetinchem. Bij DZC’68 werd er met 2-0 verloren. Dennis van der Wal en Nick Kuipers waren afwezig en dat was een aderlating. In de 1e tien minuten kreeg spits Kees Tol twee grote kansen, maar één maal bracht de doelman redding en de 2e kans schoot de Volendammer vol tegen de paal. In het restant van de 1e helft gebeurde er weinig aan beide kanten en GAK had de organisatie goed staan. In de 2e helft werden twee vrije trappen de Kampenaren fataal. Bij de 1-0 werd de bal van richting veranderd en bij de 2-0 stapte Tim Noordman naar voren, waarna Papela fraai de 2-0 in de verre hoek schoot. Al met al een onnodige nederlaag.

Aankomende zaterdag komt koploper DTS Ede naar Kampen toe. De ploeg van hoofdtrainer Arnold Brehler heeft na 14 wedstrijden maar liefst 30 punten weten te vergaren. De laatste weken zijn de mannen uit Ede bezig aan een indrukwekkende reeks. Maar liefst zes overwinningen op rij na de winterstop en dat gaat ze hoogstwaarschijnlijk de 2e periode opleveren. Afgelopen zaterdag won men met 4-1 van DOS’37. Clubtopscorer is Remco Speelziek. Hij wist zeven keer het net te vinden.Een mooi affiche a.s. zaterdag: Go-Ahead Kampen – DTS Ede. Koploper DTS Ede zal met veel vertrouwen naar Kampen afreizen door de zes overwinningen op rij. Bij GAK moet het besef aanwezig zijn dat er nu een cruciale fase in de competitie aan komt en dat het zo snel mogelijk punten moet gaan behalen. De wedstrijd staat onder leiding van arbiter Martin Baar uit Scheemda en om 15.00 uur zal er op ‘’Sportpark Middenwetering’’ worden afgetrapt. Ik verwacht een hele aantrekkelijke pot voetbal met twee ploegen die beiden vol voor de overwinning zullen gaan strijden. Als de rood-gelen het compact houden en de spelers hun taken op hun positie goed uitvoeren, zoals tegen SVZW, heb ik er vertrouwen in dat er resultaat behaald kan gaan worden. Tot zaterdag !!

Door: Robert Hamer