Reflex pakt 7 punten in 5 dagen

INGEZONDEN

Reflex – Bedum 17-03

Zo! Laat de eerste van de drie snel achter elkaar te bespelen wedstrijden maar beginnen. We ontvangen de mannen uit Bedum op een wonderschone donderdagavond. We hadden al een wedstrijdje of vier ongeslagen achter de rug in 2022 en dat wilde we wel even graag zo houden. We beginnen de eerste set met een mooie stand van 25-16. Een goed begin is altijd lekker. De tweede set was ietsje moeizamer met een stand van 25-23, maar goed de tweede set was wel binnen. De laatste set werd met een stand van 25-20 binnen gehengeld. Ik hoorde dat een van de spelers van DIO/Bedum jarig was op deze donderdag. Zelf zei hij ook dat dit net niet een ideale manier is om je verjaardag af te sluiten. Maar goed, voor ons is deze uitslag een goed begin van deze reeks wedstrijden in vijf dagen tijd.

Olhaco – Reflex 19-03

Na de laatste winst van afgelopen donderdag willen we de winning streak van 2022 doorpakken. Dit keer is de rode lantaarndrager in Hoogeveen onze tegenstander. Dit moesten we doen zonder de afwezige Jordan. Ons megatalent Eriko zal de coachende taak op zich nemen.

Fel en met veel plezier begonnen we aan de 1e set, want we hadden nog wat goed te maken nadat onze cupfighter-droom in duigen viel na het vorige bezoek aan de mannen van Olhaco. Balletjes werden keurig gepasst, het servicekanon stond aan en de tegenstander was niet opgewassen tegen de muur van Kampen. Deze set werd gewonnen met 25-14 voor de Kampenaren.

Olhaco begon sterk en met zelfvertrouwen aan set 2 waarbij ze zelfs even het idee hadden dat ze konden volleyballen, maar niets is minder waar. De stoomlocomotief kwam weer op gang en we hielden ze nog onder de 18 punten.

Onze Robin van Capelle vond het wel erg lang duren. Hij was bang dat de McDonalds zonder doooeenats en appeltiieeerd zou komen te zitten. Daarom besloot deze service sloopkogel maar even voor een snelle 11 punten voorsprong te zorgen. Met dit kleine voorzetje was een 25-14 setwinst ook snel een feit.

Komende maandag spelen we de laatste wedstrijd in deze reeks. Tegen het Sudosa van Henkie! Wie weet kunnen we de ongeslagen titel van 2022 behouden!

Sudosa – Reflex 21-03

Maandag avond mochten we eindelijk onze wedstrijd tegen Sudosa inhalen. Beide teams begonnen scherp in de eerste set. Veel mooie acties zowel verdedigend als blokkerend. We kwamen op achterstand maar maakten dat weer goed en pakte daardoor de eerste set.

Set 2 begonnen we erg sterk en kwamen ze zelfs op een voorsprong van 2-6. Na een paar goeie serves van Sudosa en slordig spel van ons kwam Sudosa halverwege de set weer in de buurt. Toch wisten we het weer om te draaien en zo pakten we ook de 2e set.

De 3e set gingen de beide ploegen gelijk op. We kwamen op matchpoint (23-24). Het lukte echter niet om het af te maken, kans gemist op matchpoint en uiteindelijk won Sudosa de 3e set.

In de 4e set werd het energie en enthousiasme steeds minder bij ons. We verloren ook de 4e en daarna nog de 5e set. Vanaf de vierde set begonnen we slordiger te spelen en sloeg de vermoeidheid ook toe na deze drie wedstrijden in vijf dagen.