Kamperse DJ Jasmin en Kasper winnaars Kunstbende Overijssel 2022

Zaterdag 26 maart heeft de voorronde van Kunstbende Overijssel 2022 plaatsgevonden in Poppodium Hedon te Zwolle. De jury heeft 62 acts met ruim 120 jongeren tussen de 13 t/m 18 jaar bekeken en beoordeeld. Hiervan gaan er 8 door naar de landelijke finale.

Maar liefst 19 deelnemers zijn in de prijzen gevallen met hun act of kunstwerk. De eerste, tweede en derde prijswinnaars krijgen een coachingstraject op maat. Daarnaast winnen ze een tas vol optredens, studiotijd, vrijkaarten en leuke goodies, beschikbaar gesteld door diverse instellingen, organisaties en bedrijven uit de provincie Overijssel. Alle eerste prijswinnaars gaan door naar de landelijke finale van Kunstbende op zondag 26 juni in de Kromhouthal in Amsterdam.

Tekst gaat verder onder foto

Winnaars Kunstbende Overijssel 2022 fotocredit: Robert Westera

De gelukkige winnaars van Kunstbende Overijssel 2022 zijn:

DANS
1e prijs Dans: Mees en Iris, 17/18 jaar, uit Hengelo
2e prijs Dans: David, 13 jaar, uit Zwolle
3e prijs Dans: Kaj, 18 jaar, uit Hengelo

DJ
1e prijs DJ: Jay Connor, 18 jaar, uit Heerde
2e prijs DJ: DJ Jasmin, 15 jaar, uit Kampen
3e prijs DJ: djw, 12 jaar, uit Zwolle

EXPO
1e prijs Expo: Milou Laroussiyen, 17 jaar, uit Wierden
2e prijs Expo: chrstn_jill, 18 jaar, uit Enschede
3e prijs Expo: Lizzy, 18 jaar, uit Enschede

FILM
1e prijs Film: Nikki Lemmens, 18 jaar, uit Enschede
2e prijs Film: Emin en Micha, beide 15 jaar, uit Enschede
3e prijs Film: Ilsanne, 17 jaar, uit Zwolle

MUZIEK
1e prijs Muziek: Luc Mats, 15 jaar, uit Zwolle
2e prijs Muziek: SKEMOY, 18 jaar, uit Enschede
3e prijs Muziek: Kasper, 13 jaar, uit Kampen

TAAL
1e prijs Taal: Anna Bjarnadóttir, 17 jaar, uit Deventer

THEATER
1e prijs Theater: Tara Ruby, 16 jaar, uit Deventer
2e prijs Theater: Feline, 16 jaar, uit Zwolle
3e prijs Theater: Kippenvel, 14/16/18 jaar, Enschede

OVER KUNSTBENDE

Kunstbende is hét creatieve platform voor iedereen van 13 t/m 18 jaar. In de online én offline community kan iedere jongere eruit halen wie erin zit in Content Creator, Dans, DJ, Expo, Fashion, Film, Muziek, Taal en Theater. Via tutorials en workshops kun je nieuwe skills leren, op het prikbord kun je oproepjes plaatsen voor nieuwe bandleden, modellen, videoclipmakers etc. Als kers op de taart is er het wedstrijdtraject waar jongeren podiumervaring kunnen opdoen tijdens een voorronde in hun eigen provincie. Alle winnaars krijgen een coachingstraject en de eerste prijswinnaars gaan door naar de finale. Finalewinnaars showen hun werk op een mainstage, van Mysteryland tot Oerol.

Kunstbende Overijssel wordt mede mogelijk gemaakt door Fonds voor Cultuurparticipatie, Provincie Overijssel, Gemeente Zwolle, Gemeente Deventer, Gemeente Enschede, Gemeente Steenwijkerland, Rabobank Nederland, Hervormd Weeshuis en Hedon Zwolle.