Wilsum werpt VHK zege in de schoot

INGEZONDEN

Wilsum is zaterdag in eigen huis met 2-5 onderuitgegaan tegen VHK. Na een knotsgekke openingsfase stond er na 20 minuten spelen al een 1-3 stand op het scorebord. VHK liep uit tot 1-5 waarna Wilsum nog een eretreffer aan mocht tekenen. Zo eindigde het duel in een 2-5 overwinning voor de gasten uit Sint Jansklooster.Ook vanmiddag kende Wilsum weer vele afwezigen. Uiteindelijk kwam trainer Dick Schrijer tot de volgende opstelling: Patrick Goudbeek – Noël Hofstede, Marijn Mijnheer, René Dorgelo, Dennis Zwanepol – Patrick Bastiaan, Joram Riezebos, Patrick Plette (c) – Bart Schoonhoven, Melvin Hofstede, Jelmer Sollie. Op de bank namen reservedoelman Jesse Riezebos, Robin Mijnheer, John Veenstra, Thomas van der Weerd, Gert Jan Sollie en Daniël Niemeijer plaats.Wilsum ging eerder dit seizoen met 2-0 onderuit tegen VHK.

In dit duel hanteerde VHK veelvuldig de lange bal en werd men met name gevaarlijk via de vleugelspelers. Ook vanmiddag was er van goed voetbal weinig sprake. De gasten bouwden niet op, maar brachten de bal zo snel mogelijk naar voren. Dit leverde al snel het openingsdoelpunt op. Een voorzet werd gekopt door de spits van VHK. Patrick Goudbeek bracht gedeeltelijk redding, maar zag de bal nog boven zich. Hij zette zijn hand nog tegen de bal, maar dit zorgde er juist voor dat de bal in het doel verdween: 0-1. Lang konden de gasten niet genieten van de voorsprong, want Patrick Bastiaan tekende al vrij snel aan voor de gelijkmaker vanaf de strafschopstip. Bart Schoonhoven werd gevloerd in het strafschopgebied en kreeg, veel te makkelijk, een strafschop. Bastiaan benutte dit buitenkansje: 1-1. Wilsum kon niet lang van de gelijkmaker genieten, want vanuit de aftrap was het alweer 1-2. Noël Hofstede timede mis bij een lange bal, de linksbuiten wilde een voorzet geven, maar zag de bal pardoes in het doel ploffen: 1-2. Een gelukstreffer van jewelste en Wilsum kon weer beginnen met achtervolgen. De gasten liepen echter verder weg.

Na een overtreding van Marijn Mijnheer kregen de gasten een vrije trap te nemen op 20 meter van het doel. De inzet leek een prooi te zijn voor Patrick Goudbeek, maar op het hobbelige veld kon hij de bal niet klemmen. Hierdoor gaf hij een rebound weg en kon VHK uiteindelijk van dichtbij voor de 1-3 aantekenen. Zo gaf Wilsum de treffers wel heel makkelijk weg. Na een half uur spelen werd het zelfs al 1-4 en ook hier gaf Wilsum de treffer weer gemakkelijk weg. Patrick Goudbeek wilde een voorzet pakken, maar Noël Hofstede wilde de bal ook wegwerken. Beide spelers liepen elkaar dusdanig in de weg, zodat de spits eenvoudig kon profiteren: 1-4. Met deze stand werd de kleedkamer opgezocht.In de rust greep Dick Schrijer in. Noël Hofstede ging naar de kant en Daniël Niemeijer kwam voor hem in de ploeg. Jelmer Sollie verhuisde hierdoor naar linksback, Dennis Zwanepol naar rechtsback en Niemeijer werd linksbuiten. Het eerste kwartier wilde Wilsum zo snel mogelijk de 2-4 maken om zo nog iets van dit duel te maken. De achterstand was ruim, maar de gasten maakten ook geen al te beste indruk.

Na een goede aanval over links kreeg Jelmer Sollie kans om uit te halen, maar zijn inzet ging naast. Wilsum zette aan, maar het waren de bezoekers die weer wisten te scoren. René Dorgelo leek de bal over de achterlijn te lopen, waardoor de gasten een hoekschop moesten krijgen, maar de arbiter, die zeer warrig floot, gaf een inworp. Bij Wilsum lette men niet op. De inworp werd snel genomen, de spits behield het overzicht en de rechtsbuiten kon simpel binnen werken: 1-5. VHK ging uiterst zorgvuldig met de kansen om. Na deze treffer kwam Gert Jan Sollie in de ploeg voor René Dorgelo. De nederlaag was nu wel een feit, maar Wilsum gaf niet op en men wist nog een eretreffer te produceren.

Bart Schoonhoven zette voor en Patrick Plette kon zijn voorzet promoveren tot doelpunt: 2-5. Diezelfde Schoonhoven was de laatste minuten een ware plaag voor de defensie van VHK, want met diverse dribbels passeerde hij vele tegenstanders. Helaas kon Wilsum hier niet van profiteren. De bezoekers kregen nog wel een kans op de 2-6, maar deze inzet ging naast. Na 93 minuten spelen klonk het eindsignaal.Wederom een nederlaag voor Wilsum.

De treffers werden wel heel makkelijk weggegeven en hier kon Wilsum zich niet van herstellen. Tijd voor treurnis is er niet. Dinsdag staat de volgende wedstrijd alweer op het programma. Dan speelt Wilsum thuis tegen Zalk