KHC pakt weer punt in Doetinchem

KHC moest zaterdagmiddag afreizen naar Doetinchem om aan te treden tegen het sterke DZC’68 dat mee doet om de titel. In de thuiswedstrijd tegen de achterhoekse formatie wist het kwam gelijk te spelen. KHC ging goed van start het wist de tegenstander af en toe flink onder druk te zetten en het spel golfde op en neer. DZC’68 kreeg een aantal kleine kansjes maat KHC hield goed stand en kreeg in het verdere verloop ook enkele kansen. In de 15e minuut de 1e echte mogelijkheid voor DZC’68 een harde inzet belande boven op de lat.

Enkele minuten later een dot van een kans voor KHC maar de aanval werd afgefloten wegens een duw fout van Durk van der Leest. Daarna volgde een fase waarin KHC domineerde en de wedstrijd naar zich toe trok. Dat resulteerde in de 0-1 in de 24e minuut. Vanuit een hoekschop werd de bal terug gelegd op Giorney Rojer die fraai de 0-1 scoorde door de bal strak binnen te schieten. KHC had vervolgens de trekker moeten overhalen en kreeg daar toe ook de mogelijkheden. In de 24e minuut kreeg KHC een vrijeschop te nemen net buiten de 16 meter. Leroy Knol wist de bal in de uiterste linker hoek te plaatsen. Maar de uitstekende doelman van DZC’68 wist met een katachtige reactie de bal uit de hoek te halen. En zo ging KHC de kleedkamer in met een 0-1 voorsprong.

Na de rust een verbeten strijdend DZC’68 dat op zoek ging naar de aansluittreffer. KHC scoorde nog 0-2 maar de treffer werd gescoord in duidelijk buitenspel positie. DZC’68 scoorde uiteindelijk de verdiende 1-1 in de 63e minuut. Daarna werd het nog even billenknijpen want de thuisploeg ging voor de winst en KHC moest volop aan de bak. Met hard werken en prima inzet wist de formatie van trainer Kenan Durmusoglu uiteindelijk het punt over de streep te brengen. De goed leidende scheidsrechter Alex van Kraaij trok wel erg veel tijd bij, maar gelukkig voor KHC kwam DZC’68 niet meer tot scoren.Volgende week zal het dan toch een keer moeten gebeuren. Want met telkens gelijk spelen is KHC onder de streep beland.

Vanaf volgende week zaterdag moet KHC 5 maal aantreden in 15 dagen, en wordt het een belangrijke periode voor KHC. Er zal gewonnen moeten worden om uit de degradatie zone te komen. Echter zo spelend als af gelopen zaterdag hoeft KHC voor geen tegenstander bang te zijn. Het Vrienzenveense Dos’37 komt op bezoek. Ook tegen deze stegenstander werd gelijk gespeeld in de uitwedstrijd.De wedstrijd tegen Dos’37 begint zaterdagmiddag op Sportpark De Venen om 14.30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Ronald Spoler uit Almelo.

Verslag: Tjibbe van Dijk KHC