Deltionstudenten slepen 12 medailles in de wacht tijdens Skills The Finals 2022

34 Deltionstudenten deden afgelopen dagen mee aan de nationale finales van Skills Heroes, de vakwedstrijden voor het mbo. In totaal sleepten zij 4 gouden, 4 zilveren en 4 bronzen medailles in de wacht. De eerste medailles werden behaald tijdens het NK Vliegtuigtechniek op 8 maart en Tegelzetter op 24 en 25 maart. Afgelopen dagen streden zo’n 600 deelnemers in ruim 60 vakwedstrijden voor de titel van beste vakman of –vrouw in hun vakgebied. Dat gebeurde in Jaarbeurs Utrecht. Na twee dagen hard werken en spanning is de uitslag bekend en zijn de kandidaten beloond voor hun inzet. Deltion feliciteert alle deelnemers en kampioenen met hun fantastische prestaties!

DELTION MEDAILLEWINNAARS SKILLS HEROES 2022 Goud

Angela Franken Facilitair dienstverlener

Jessica de Bruijne Juridisch dienstverlener

Justin Veldhuis Ondernemer retail

Eva Wiersma Verkoopspecialist

Zilver

Daniëlle Cleveringa Doktersassistent

Ruben Kleine Bouwtimmeren

Thimo Reumerman Applicatie- en mediaontwikkelaar

Mike van Mierlo Vliegtuigtechnicus

Brons

Esmée Toeter Verzorgende IG

Walter Smienk Elektrotechnicus gebouwen

Rutger de Weerd Tegelzetter

Cornéé van Boven Fietstechnicus

Skills The Finals

In totaal namen zo’n 23.000 (v)mbo’ers van scholen uit heel Nederland deel aan de Skills Heroes editie 2021-2022. De beste 600 kwalificeerden zich voor de nationale finales. Tijdens het tweedaagse beroepenevenement voerden zij verschillende opdrachten uit. Deze werden beoordeeld door een onafhankelijke jury. Skills The Finals staat in het teken van beroepen, talentontwikkeling, passie en arbeidsmarktkansen.

Deltion Kampioenschappen
Voor een deel van de Deltionstudenten begon het Skills-avontuur met een voorronde op hun school: de Deltion Kampioenschappen. De winnaars deden mee aan een kwalificatiewedstrijd tegen studenten van andere mbo-instellingen. Andere studenten werden voorgedragen door hun leraar of team. Uiteindelijk wisten 34 Deltionstudenten in 31 vakrichtingen zich te plaatsen voor de landelijke finales. De uitslagen zijn te vinden op: www.worldskillsnetherlands.nl/stf/uitslagen/skills-heroes/.

Excellentieprogramma
De vakwedstrijden maken onderdeel uit van het excellentieprogramma van Deltion. Dit programma helpt, motiveert en stimuleert studenten om het beste uit zichzelf te halen. Het programma is bedoeld voor studenten die meer kunnen en willen en bestaat naast vakwedstrijden uit tweetalige opleidingen, extra keuzedelen, doorstroomprogramma’s voor het hbo, associate degrees en internationale stages. Door deel te nemen aan het programma krijgen studenten de mogelijkheid om te excelleren in hun vakmanschap of opleiding.

Organisatie
De organisatie van Skills Heroes is in handen van WorldSkills Netherlands. WorldSkills Netherlands heeft als doel om het (v)mbo positief onder de aandacht te brengen, het beroepsonderwijs te promoten en om studenten een uitdagende leerervaring te geven.