Nipt verlies titelkandidaat Kampenion

Zaterdag 16 april was voor Kampenion 1, het vlaggenschip van tafeltennisvereniging Kampenion, een belangrijke en spannende dag. De Kamper koplopers in poule B van de 2e divisie reisden af naar Gouda voor de wedstrijd tegen Vriendenschaar 1, de belangrijkste concurrent om het kampioenschap. De thuiswedstrijd in maart leverde een verlies met 4 – 6 op, terwijl de tegenstanders toen met een invaller speelden. Dat was tot nu toe de enige verloren wedstrijd in de voorjaarscompetitie. Er werd nog net niet met angst en beven uitgekeken naar de return maar dat het lastig zou worden, dat was zeker.En zo pakte het ook uit: een verlies met dezelfde cijfers als in Kampen.

Na een lange middag stond er 6 – 4 op het scorebord. Julian Plette, Mark Hankel en Gert-Jan de Lange wonnen allen een van hun drie partijen. Plette en De Lange wonnen het dubbelspel. Na een slecht begin, 11 – 1 in de eerste game, knokten zij zich goed terug en wonnen de volgende drie games.Julian Plette zei dat hij moeite had met de wat tragere zaal. “Maar daar lag het zeker niet aan. Het waren goede spelers. In de rally waren ze erg sterk.”Met deze nipte nederlaag zag Kampenion concurrent Vriendenschaar dichterbij komen. De Kamper heren staan nog steeds bovenaan, met tien punten voorsprong maar een wedstrijd meer gespeeld. Komende zaterdag speelt Kampenion 1 zijn laatste wedstrijd, in Zoetermeer tegen deBoer Taverzo 3, dat derde staat. Vriendenschaar heeft de nummers 4 en 5 nog tegoed. Ook na de laatste wedstrijd van Kampenion blijft het dus nog een week spannend. Afwachten of het kampioenschap behaald wordt

Ook Kampenion 2 staat nog bovenaan, maar zag de concurrent om het kampioenschap ook dichterbij komen. Het tweede team speelde in Almelo gelijk tegen Blauw-Wit 1. Ton Ringenier won twee partijen en Jordy ten Have en Thomas Niemeijer wonnen er een. Het dubbel ging naar Niemeijer/Ringenier. De concurrent, Swift (D) 1, won met 8 – 2 en liep dus drie punten in. Kampenion 2 staat met vier punten voorsprong bovenaan.Komende zaterdag speelt Kampenion 2 uit, tegen Assen 2 dat vierde staat. Swift (D) 1 heeft het dan wellicht makkelijker tegen de nummer laatst. De ontknoping van deze spannende competitie is op 30 april. Dan speelt Kampenion 2 thuis tegen Swift (D) 1. Wordt dat een kampioensfeestje?

Komende zaterdag zijn er twee thuiswedstrijden. Het eerste jeugdteam speelt tegen Emmeloord 1. En Jong Kampenion 2 speelt tegen Wijhe 3. Aanvang: 14.00 uur. Locatie: De Maten 6.