Vooruitblik stadsderby Go Ahead – KHC

Op tweede paasdag staat er weer een Kamper stadsderby op het programma. Na een aantal verschuivingen van data begint om 15:00 uur de confrontatie tussen Go-Ahead Kampen en KHC. Gezien de stand op de ranglijst hebben beide clubs de punten hard nodig om weg te blijven van de gevarenzone. Uiteraard staat ook de spreekwoordelijke(Kamper) eer op het spel.

Naar aanloop van de derby kenden zowel GAK als KHC qua resultaten een slechte generale. GAK verloor ondanks goed spel met 3-0 bij titelkandidaat csv Apeldoorn. KHC ging op bezoek bij Nunspeet, een ploeg die zich inmiddels heeft gemengd in de titelstrijd. De blauwwitten gaven goed partij en een gelijkspel zat er zeker in, maar KHC verloor met 2-1. Nunspeet pakte daarmee de zesde zege op rij. Go-Ahead bezet de 9e plaats met 22 punten. KHC staat met 1 puntje minder op plek 10.

Het is dit seizoen de eerste ontmoeting tussen beiden. De volgende bij KHC is al op 7 mei, maar laten we eerst maar eens zien wat de wedstrijd van maandag brengt. Gezien bovengenoemde cijfers doen beide teams niet voor elkaar onder en beloofd het een spannende strijd te worden op sportpark Middenwetering .Het is de enige inhaalwedstrijd die paasmaandag in 1D op het programma staat.