Uitreiking ‘Plussers magazine’

Wethouder Bas Wonink heeft het eerste exemplaar van het ‘Plussers Magazine’ uitgereikt . Tom Schrijer ontving het magazine vol met sportieve, culturele en gezellige activiteiten voor plussers in wijkcentrum Reyersdam. Het magazine is samengesteld door Sportservice Kampen en het Beste van Kampen, een samenwerking van WijZ en vijf culturele instellingen.

Wethouder Bas Wonink reikt het Plussers Magazine uit aan Tom Schrijer tijdens het uurtje zitgym

De organisaties vonden het belangrijk om dit magazine te maken omdat ze steeds weer vernamen dat veel mensen niet goed weten wat er allemaal te doen is in Kampen. In het Plussers Magazine staat maar een deel van het aanbod voor bewegen, cultuur en gezelligheid in Kampen. Mogelijk belangrijker zijn de contactgegevens van mensen die kunnen helpen om een passende activiteit te vinden. Handig voor wie zelf niet zo goed kan inschatten wat past, bijvoorbeeld doordat iemand niet meer zoveel kan als vroeger.

Dat hoeft volgens de organisaties geen belemmering te zijn om mee te kunnen doen. En dat bewijst Tom Schrijer met zijn deelname aan Boemerang Senior, een project van WijZ in wijkcentrum Reyersdam. Senioren komen er wekelijks bij elkaar voor activiteiten van sportorganisaties, culturele instellingen en eigen initiatieven van de deelnemers. “Zo blijf je lichamelijk en mentaal gezond. Het onderlinge contact en de gezelligheid dragen daar ook sterk aan bij!”, vertelt Schrijer.

Bekijk hier de uitreiking van het Plussers Magazine: