Toerist in eigen achtertuin

De ‘Toerist in eigen achtertuin’ wandelingen van het afgelopen najaar waren een groot succes. Speciaal voor wie afgelopen najaar niet mee kon lopen door Grafhorst en Brunnepe organiseert Tourist Info Kampen in mei twee nieuwe wandelingen. Kaartjes boek je eenvoudig online via de agenda op www.visitkampen.nl

Brunnepe 
Op zaterdag 7 mei staat de wandeling door Brunnepe op het program. Het oorspronkelijke vissersdorp Brunnepe is vermoedelijk ouder dan de stad Kampen. Stadsgids Harry van Dijk neemt je mee op pad door de steegjes en achterommetjes in de wijk. Hij vertelt je de nonsens en over natuurlijk over de ware aard van Brunnepe. 

De route gaat via de Oranjewijk onder andere naar het Schokkerhuisje. De bekende visrokers Job Jager en Roel Vahl vertellen bij de Vischrookerij over het vissersverleden. Via de Veerweg lopen we naar de Buitenhaven om dan te eindigen op de Koggewerf met een afsluitdrankje en een hapje bij de Taveerne. De start van deze wandeling is om 13.00 uur en duurt ongeveer 2 uur. 

Grafhorst
Twee weken later, op zaterdag 21 mei, is Grafhorst aan de beurt. Een leuk dorp aan het Ganzendiep, met een rijkere geschiedenis dan je zou denken. Tijdens de wandeling vertelt Henk Zegers prachtige verhalen en natuurlijk historische feitjes.  Zo kom je van alles te weten over de Bolleschuur, de ramp waaraan Grafhorst ontsnapte in de Tweede Wereldoorlog. En: niet alleen Kampen heeft nog steeds een bloeiende sigarenfabriek. Met sigarenfabriek van ’t Veen doet Grafhorst er niets voor onder. Komt dat zien! De start van deze wandeling is om 14.00 uur en duurt ongeveer 2 uur. 

Deze stadswandeling is georganiseerd door Dorpsbelangen Grafhorst en de Stichting Tourist Info Kampen.

Wil je meelopen, als toerist in eigen achtertuin? Kijk dan snel op één van de data in de agenda op www.visitkampen.nl. Daar vind je nog meer informatie en boek je jouw kaartje online. Er zijn nog enkele plekken beschikbaar.