Kampenion zet deuren open voor vluchtelingen uit Oekraïne

Op de foto: de zaal van Kampenion 
Foto: © G. Wessels (archief)

Tafeltennisvereniging Kampenion wil niet alleen op het sportieve vlak een rol vervullen. Het bestuur en de leden vinden dat een sportvereniging ook een maatschappelijke functie heeft. Zij proberen dat op diverse manieren tot uitdrukking te brengen. 

Sportverenigingen kunnen, naast hun maatschappelijke rol als aanbieder van sport, ook een bijdrage leveren aan het oplossen van maatschappelijke problemen of aan doelen buiten de sport. Van sportverenigingen mag verwacht worden dat zij een bijdrage leveren aan het oplossen van algemene maatschappelijke vraagstukken, bijvoorbeeld sociale integratie, gezondheidsbevordering of leefbaarheid. 

Ook Kampenion wil daarvan blijk geven. Daarom heeft de vereniging, uit het oogpunt van maatschappelijke betrokkenheid en sociale bewogenheid, besloten om haar zaal open te stellen voor vluchtelingen uit Oekraïne. Robin Lieftink, de voorzitter van Kampenion, legt enthousiast uit: “Als vereniging willen we graag iets betekenen voor de vluchtelingen uit Oekraïne die momenteel in de gemeente Kampen verblijven. Ons idee is om onze deuren op een aantal middagen per maand te openen.” 

Een van de initiatiefnemers van deze actie, Gerard Wessels, vertelt dat de mensen uit Oekraïne dan een balletje met elkaar kunnen slaan, of met leden van Kampenion. “Als de bezoekers het leuk vinden, zorgen wij voor een kleine training, waarbij wij vooral aan de jeugd denken. Daarnaast zorgen we als vereniging voor koffie, thee en limonade. Ook als men niet wil of kan tafeltennissen is men welkom (jong en oud), voor een praatje met lotgenoten of met leden van Kampenion.” 

De accommodatie van Kampenion leent zich goed voor deze actie. Er is ruim voldoende ruimte voor sportiviteit en voor sociale contacten. De deur staat open op elke dinsdag van 15.00 tot 17.00 uur. Zin om een balletje te slaan? Kom gezellig langs. Er zijn geen kosten aan verbonden. Het adres is De Maten 6 in Kampen (in het gebouw van Denge Sport).