KV DOS Kampen / Veltman weet nog steeds geen punten te pakken in moeizame overgangsklasse

ERMELO – Na één weekje rust en na een weekje een wedstrijd te hebben gespeeld tegen oud eerste spelers mocht het 1e team van KV Dos Kampen/Veltman zich weer klaar stomen voor het vervolg van de veldcompetitie met als eerste tegenstander het 1e team van Dindoa. In het eerste gedeelte van de veldcompetitie hebben de teams van DOS en Dindoa elkaar al eens ontmoet in Kampen hierbij was de eindstand 10-18 tussen de 2 ploegen. Het is het huidige vlaggenschip echter niet gelukt om de punten mee te nemen uit Ermelo en het eindigde daarom dan ook in een eindstand van 27-13.

De spelers van KV Dos Kampen/Veltman begonnen niet gefocust en slap aan de wedstrijd. Hier profiteerde Dindoa van waardoor ze op een voorsprong van 6-0 kwamen in de eerste 10 minuten van de wedstrijd. DOS was niet gretig genoeg naar de bal wat Dindoa daarentegen wel was, er zijn mede hierdoor maar drie goals gemaakt in de eerste helft door de ploeg uit Kampen. De teams gingen met een stand van 14-3 op het scorebord de rust in.

Na de rust begon DOS sterk, er werd meer strijdlust geleverd en DOS werd gretiger naar de bal. De doelpunten gingen vallen aan de kant van DOS wat leiden tot een stand van 15-10 in de eerste 10 minuten van de tweede helft. Dit werd ook beloond, aangezien hierop de coach van Dindoa een time-out aanvroeg. Al snel liep de ploeg uit Ermelo weer uit door een aantal afstand schoten en overtredingen aan de kant van DOS. De laatste vijf minuten mocht Remco Brands zich nog opmaken voor een aantal speelminuten in de wedstrijd. Met nog in de laatste seconde een afstand schot treffer van een dame van Dindoa floot de scheidsrechter de wedstrijd af met een score van 27-13 op het scorebord.

Het was een wedstrijd met twee gezichten. “We moeten doorgaan op basis van de energie en strijd die we in de tweede helft van de wedstrijd leverden. Keihard werken en knokken is een belangrijk punt. Als we dat als groep gaan beseffen en het ook gaan uitvoeren zal ons dat belonen!” Aldus Michael Jongman. De kamper ploeg mag zich nu gaan klaarmaken voor de thuiswedstrijd tegen Tweemaal Zes 1 op zaterdag 21 mei om 15.30 op sportpark De Maten.

Doelpunten DOS: Dennis van Putten 3x, Nouk Petersen 2x, Wichard van der Kolk 2x, Daan Schinkel 2x, Jordy Hooisma 2x, Rosalie Korteschiel 1x, Laureen Kok 1x

Verslag: Willemijn Korteschiel