Wilsum speelt gelijk tegen Reaal Dronten

Wilsum en Reaal Dronten hebben zaterdag de punten gedeeld. Tot tweemaal kwamen de gasten op voorsprong, maar via treffers van Melvin Hofstede en Jelle van Putten knokte Wilsum zich knap terug richting een verdiend punt.Na de nederlaag tegen Dieze West van vorige week (5-2) wist Wilsum dat men vandaag, vooraf, betere kansen had op de 3 punten. Dit werd ook wel weer eens tijd, want de oranjehemden wisten, tot vandaag, al 8 wedstrijden op rij niet meer te winnen. De laatste overwinning dateert al van 5 maart toen vv Kampen (2-0) werd verslagen. Waar Wilsum meer van het seizoen had verwacht, daar geldt dit ook zeker voor de gasten. De Drontenaren staan in de middenmoot en hadden, voor aanvang van dit duel, ook al 6 wedstrijden op rij niet meer gewonnen.Trainer Jan van Spijker koos voor de volgende opstelling: Teko Malanda – Patrick Plette (c), Noël Hofstede, Jelle van Putten, René Dorgelo – Patrick Bastiaan, Alwin vd Wetering, Joram Riezebos – Gert Jan Sollie, Melvin Hofstede, Jelmer Sollie. Op de bank namen Daniël Niemeijer, John Veenstra, Robin Mijnheer, Thomas van der Weerd en reservedoelman Jesse Riezebos plaats.

Wilsum wilde vanaf het begin druk zetten op de defensie van de gasten. De Drontenaren hebben met name voorin veel kwaliteit en Wilsum wilde de sterke aanvallers van de gasten zo min mogelijk aan de bal laten. Toch was de openingsfase duidelijk voor de gasten. Al vroeg in het duel werd een voorzet van richting veranderd en eindigde deze op de bovenkant van de lat. Even later kreeg Reaal een enorme kans om op voorsprong te komen. Jelle van Putten schoot de bal tegen Noël Hofstede aan, waardoor de spits alleen op Malanda af kon gaan. Zijn inzet verdween net naast de paal. Uiteindelijk kwamen de gasten wel verdiend op 0-1. Wilsum zette niet goed druk op het middenveld, waardoor er een steekpass volgde op de snelle linksbuiten. Deze kwam in een moeilijke hoek terecht, maar doordat doelman Malanda uitgleed en de bal precies op een hobbel in het veld stuitte, verdween de inzet toch in het doel: 0-1.

Wilsum bleef de eerste helft geduldig aan de bal, liet de bal bij tijd en wijle goed rondgaan, maar echt gevaarlijk werden de oranjehemden niet. Ook Reaal kwam na de 0-1 niet tot uitgespeelde kansen. Eenmaal moest Teko Malanda redding brengen op een schot van afstand en deed dit Wilsums doelwachter dan ook bekwaam. Na ruim een half uur spelen kwam Wilsum toch op gelijke hoogte, via een zeer fraaie kopstoot van Melvin Hofstede. De spits van Wilsum verlengde een voorzet van Patrick Bastiaan met het hoofd en zag de bal fraai in de kruising belanden: 1-1. Deze opsteker was voor Wilsum het signaal om de gasten meer en meer onder druk te zetten. Eenmaal was Wilsum heel dichtbij de voorsprong, maar na een scrimmage voor het doel van Reaal kon Jelle van Putten net niet de ruimte vinden om de bal in het doel te werken. Zo zochten beide ploegen, in de extreme warmte, de rust op met een 1-1 stand.

Aan het begin van de tweede helft was Wilsum de bovenliggende ploeg en had men op voorsprong moeten komen. Na goed druk zetten werd de bal veroverd door Alwin vd Wetering. Hij bracht Melvin Hofstede direct in stelling, maar oog in oog met de doelman schoot Hofstede over. Wilsum bleef in het eerste kwartier de bovenliggende partij, maar schoten van afstand werden gepakt door de goalie van Reaal. Na een uur spelen werd Reaal weer gevaarlijker en leek men op 1-2 te komen. Na een goede steekpass door het hart van de defensie werd doelman Malanda omspeelt, maar kon Plette voorkomen dat de middenvelder de bal in het lege doel kon schieten. Even later kwam Reaal alsnog op voorsprong. Een fout van Patrick Plette lag hieraan ten grondslag. Na een hoge steekpass wilde Plette de bal terug koppen naar Noël Hofstede, maar deze kopbal was te kort. De spits van Reaal, die net in de ploeg was gekomen, ving de bal op, omspeelde Hofstede en schoot de bal hard raak in de korte hoek: 1-2.

Vlak na deze treffer moesten Melvin Hofstede en Patrick Plette zich noodgedwongen laten vervangen. Daniël Niemeijer en Thomas van der Weerd kwamen in de ploeg. In de tweede helft was van goed voetbal geen sprake meer. Bevangen door de hitte werden er veel fouten gemaakt en was het veld enorm lang. Hierdoor konden beide ploegen naar hartenlust het middenveld oversteken en de aanvallers in stelling brengen, maar hier ontstond bij beide ploegen te weinig gevaar uit. Met nog 10 minuten op de klok ging Wilsum meer risico nemen: Jelle van Putten werd als stormram naar voren gestuurd. Even later zou Van Putten voor de 2-2 aantekenen. Jelmer Sollie kreeg veel ruimte voor de voorzet, behield het overzicht en legde de bal panklaar voor van Putten. Die kon vervolgens de bal simpel in het lege doel tikken: 2-2.

De laatste kans was voor Reaal Dronten, maar na een voorzet vanaf links nam een middenvelder van de gasten te veel tijd om af te drukken en kon Joram Riezebos de 2-3 voorkomen via een sterke ingreep. Na 93 minuten spelen klonk het eindsignaal. Zo blijven beide ploegen nog steeds wachten op een overwinning. Complimenten mogen er ook worden uitgedeeld aan de arbiter! Hij leidde het duel op een uitstekende manier.Er staan nog 3 wedstrijden op het programma voor Wilsum. Nog 3 kansen om toch nog het zoet van de overwinning te proeven! VSW, vv Kampen en Noord Veluwe Boys zijn de tegenstanders. Dit zijn ploegen waar Wilsum de punten tegen zou moeten kunnen pakken, maar de desbetreffende opponenten zullen precies hetzelfde denken over Wilsum. Volgende week gaat Wilsum op bezoek bij VSW. Aanvang: 15:00 uur.