Voorbeschouwing GO-Ahead Kampen – SDV Barneveld

Afgelopen zaterdag moesten de rood-gelen afreizen naar Veenendaal, waar de wedstrijd tegen De Merino’s op het programma stond. In de 1e helft een heel sterk Go-Ahead Kampen, maar zeker tien goede mogelijkheden werden niet benut. De thuisploeg kon er zeer weinig tegenover stellen en stelde zwaar teleur. In de 2e helft een totaal ander spelbeeld. De Veenendaalers vochten voor elke meter en men liet ook een aantal grote kansen onbenut. In de 70e minuut was het wel raak. Een corner werd door Vigo Koeleman binnen gekopt, 1-0. GAK zette daarna aan en in de 84e minuut was het aanvoerder Dennis van der Wal die ook van dichtbij wist binnen te koppen, 1-1. In de slotfase kreeg De Merino’s, dat eigenlijk moest winnen in verband met lijfsbehoud in de 1e klasse D, nog veel corners, maar gescoord werd er niet meer en zo eindigde dit duel in 1-1.

Aankomende zaterdag komt SDV Barneveld naar Kampen toe. De Barnevelders doen het prima dit seizoen. De ploeg van hoofdtrainer Bart Schreuder is terug te vinden op de 2e plaats met 47 punten uit 25 wedstrijden. Clubtopscorers zijn Zakaria El Biyar, Ricardo Mengerink en oud ‘’Kowetter’’ Rob Knul. Dit drietal wist tot op heden acht keer het net te vinden.

Overige wedstrijden in de 1e klasse D:

* Hierden – CSV Apeldoorn
* DOS’37 – Nunspeet
* DTS Ede – De Merino’s
* KHC – SVZW
* DZC’68 – Bennekom
* SVI – DOS Kampen

Alweer de laatste speelronde van het seizoen 2021-2022. SDV Barneveld is voor Go-Ahead Kampen altijd een lastig te bespelen tegenstander. GAK is al een aantal weken uitgespeeld met betrekking tot de prijzen of gevarenzone, maar voor SDV Barneveld staat er nog een hoop op het spel. De achterstand op koploper CSV Apeldoorn bedraagt slechts twee punten en in de 3e periodetitel staan de Barnevelders bovenaan. Een gelijkspel volstaat om die periode binnen te halen. SDVB zal maar met één doelstelling naar Kampen komen en dat is zelf winnen en hopen dat CSV Apeldoorn verliest bij Hierden. Of dit een realistisch scenario gaan we beleven. De wedstrijd op ons eigen Sportpark Middenwetering begint zoals gebruikelijk om 15.00 uur en staat onder leiding van arbiter Wijnand Rutgers uit Dinxperlo. Ik verwacht een open wedstrijd. De staf en spelers willen de laatste wedstrijd van het seizoen goed afsluiten en SDV Barneveld zal in verband met de grote belangen vol voor de winst gaan voetballen. Veel doelpunten liggen in de lijn der verwachting. Genoeg redenen om bij dit mooie affiche aanwezig te zijn. Tot zaterdag !!

Door: Robert Hamer