Theatervoorstelling ‘Zie de mens’ in Sporthal de Reeve

Op 17 juni wordt in Sporthal de Reeve in Kampen de theatervoorstelling Zie de mens opgevoerd. Hiervoor wordt de sportzaal omgetoverd tot theater. Er zijn 9 acteurs die elk op een eigen podium staan.

Zie de mens wordt voor u gespeeld door een multicultureel theatercollectief van mensen die leven in kwetsbare en kansarme situaties, en theatermakers. Samen nemen zij u mee op een poëtische reis door de Nederlandse samenleving, zoals deze gezien en beleefd wordt door mensen aan de voet van de maatschappelijke ladder. Zie de mens is een persoonlijk document gebaseerd op autobiografische geschiedenissen uit hun leven. Zo brengt de theatervoorstelling op een authentieke manier een wereld over het voetlicht, die gewoonlijk ongezien en ongehoord blijft.

Tekst gaat verder onder foto

Naast dat Zie de mens een bijzondere theaterervaring is, dragen wij onze kennis van armoede over en roepen op tot solidariteit met allen die kansarm en kwetsbaar zijn. Op die manier hopen wij mensen te inspireren om samen te bouwen aan een inclusieve samenleving, waarin iedereen zich thuis en veilig voelt.

“Een heel sterke voorstelling. Bijzonder hoe de spelers een levensecht verhaal vertolken. Soms confronterend, dan weer kunstzinnig. Wat werd gezegd over de werkelijkheid van samenredzaamheid in plaats van (de illusie van) zelfredzaamheid is me bijgebleven. Evenals het belang van een thuis!

“ZEER DE MOEITE WAARD, om verschillende redenen: de authenticiteit van de verhalen die door de “ervaringsdeskundigen” worden verteld; de fantastische tekstregie; het gedreven spel; de prachtige vormgeving”.

“Fantastische voorstelling!! Goed acteerwerk, creatief concept. En bovenal het thema Zie de mens. Een hartverscheurende oproep om in de systeemwereld ondergeschikt te maken aan de menselijke maat.

Het is een rake voorstelling en heeft mij ook echt geraakt.”

De voorstelling is gratis toegankelijk. De voorstelling in Kampen wordt georganiseerd met Het 8ste Werk en de Gemeente Kampen

Waar: Sporthal De Reeve
Adres: Horstsingel 1, 8261 DB Kampen
Wanneer: Vrijdag 17 juni om 20u00 (ontvangst vanaf 19u15)
Kosten: Gratis. Vrije gift na afloop Aanmelden: wresinskicultuur.nl/aanmelden Niet verplicht, wel gewenst.